instant fap

Zašto muškarci vole ženske grudi

Dva čovjeka su pokušala odgovoriti na jedno od vječnih pitanja – zašto muškarci toliko vole ženske grudi?

Larry Young i Brian Alexander, koji su nedavno izdali knjigu “Hemija između nas: Ljubav, seks i nauka o privlačnosti”, su razdvojili emotivne, biološke i kulturne razloge zbog kojih muškarci vole ženske grudi.

Autori vjeruju da su heteroseksualni muškarci toliko fascinirani ženskim grudima zbog jednostavnog hormona koji se ispušta tokom dojenja, a koji pomaže da se uspostavi jaka i čvrsta veza između majke i bebe, ali koja kasnije služi i da se stvori jaka veza između ljubavnika.

“Muškarci su jedini mužjaci među sisarima koje fasciniraju grudi u seksualnom smislu. Žene su jedine ženke među sisarima čije se grudi povećaju tokom puberteta, nezavisno od trudnoće. Mi smo također jedina vrsta u kojoj mužjaci maze, masiraju i oralno stimulišu grudi tokom predigre i seksa”, rekao je Young.

Istraživanje je pokazalo da stimulisanje grudi povećava seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena.

“Dječaci ne uče na igralištu da su grudi nešto za šta se trebaju interesovati. To je biološki i duboko usađeno u naš mozak. Zanimljivo je to da je naše istraživanje pokazalo da muškarci, ukoliko vide grudi, ili čak nešto što samo asocira na grudi, kao što je grudnjak, nesvjesno počinju praviti loše izbore”, dodao je Young.

Evolucijski biolozi vjeruju da, pošto su grudi najvećim dijelom sačinjene od masnoća, to znači da je žena zdrava te da je dobar kandidat za rađanje djece.

Međutim, autori istraživanja vjeruju da je muška fasciniranost ženskim grudima nesvjesna evolucijska težnja, koja nas tjera ka stvaranju snažnih ljubavnih veza.

KOMENTARI