instant fap
Naslovnicainmedia danas

Zašto volim ljeto na Sani

Zašto volim ljeto na Sani

Svako godišnje doba ima svoje čari, no ljeto ima neku posebnu draž u Sani. Zašto toliko volimo ljeto? Pokušali smo sami sebi dati odgovor, no možda se i ti pronađeš u nekom od ovih razloga.

Miris i okus svježeg voća

Trešnje, breskve, dinje, lubenice… Sve je svježe i najbolji način da se okrijepiš i ohladiš je kad uzmeš hladno voće iz frižidera.

Sana, bazeni, priroda

Obožavamo šetnje u prirodu, slušati žuborenje naših rijeka. Naravno, najljepše je uskočiti u Sanu, plivati, vozikati se na luftiću, pa opet malo plivati, roniti i tako uživati satima i satima. Naravno, bazeni i Sana se ne mogu uspoređivati. Ali kad i ne možemo do Sane, dobra su alternativa. Meni je samo važno da se osvježim i da mi nije vruće i to je to.

Vožnja biciklom

Iako jako volim bicikle, čini mi se da ga ljudi u mojoj okolini vole sve manje i sve više zanemaruju. Nekad smo stalno bili vani, na ulici, vozali se do izmaka snaga, utrkivali se, opuštali itd.

Izleti i planinarenje

Bema ničeg ljepšeg od dana u prirodi, bilo na planinarenju ili na izletu. Uzmimo za primjer Vodopad Blihe, jedinstvena atrakcija za sve posjetitelje.  Znam da bi mi bio doživljaj posjetiti ga i zimi jer je predivan u svako doba godine ali meni je veći gušt šetnja uz slapove ljeti kad me mogu i poprskati i osvježiti. 

Sladoled

Igrom slučaja, na mojoj listi razloga zašto volim ljeto ima dosta hrane :). Ali sladoled sam, uz lubenice, morao smjestiti valjda i na prvo mjesto. Imam i jednu omiljenu slastičarnu koju itekako redovno posjećujem a zaposlenici te slastičarne često već napamet znaju što želim naručiti i sladoled nigdje nije toliko fin kao kod njih. Sjećam se i sladoleda iz svog djetinjstva – tad smo se davili u nekim lopticama, bačvicama, lučkama, bubiju i drugim odličnim ljetnim poslasticama.

Koncerti, izlasci, roštiljanje, šarenilo…

Baš mi je lijepo vidjeti kako sve ljeti živne. U gradu se uvečer okupi više ljudi. Uz to, i više je događanja koje možemo posjetiti. Više koncerata za posjetiti. Sve se zazeleni, zašareni, ma nešto divno. Djeca se napokon mogu igrati vani, u prirodi i sve nekako bude ljepše i veselije. 

Korzo je uvijek puno, vesela lica i osmijeh obogate grad na devet rijeka. Sve je nekako pozitivno i grad se ispuni svojim ulicama, kao da kaže da su mu napokon i srce i duša na mjestu..

KOMENTARI