Zastrašujući ruski napad s podmornice, najmanje 20 mrtvih

HomeVijestiRegion

Zastrašujući ruski napad s podmornice, najmanje 20 mrtvih

Rusi objavili fotografiju iz Zagreba: “Skupo ćete platiti sankcije”

Najmanje 20 civila je poginulo, a desetine su ranjene u ruskom napadu krstarećim raketama koje su ispaljene iz podmornice na Crnom moru na grad Vinicu u centralnoj Ukrajini, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Videosnimci i fotografije iz grada, koji je daleko od prve linije borbe, snimile su gusti crni dim koji se izdiže iz nebodera nakon jednog od najsmrtonosnijih pojedinačnih napada na civilni cilj od početka ruske invazije 24. februara.

Među poginulima je troje djece, rekli su dužnosnici. Na jednoj fotografiji vide se dječja kolica i prekriveno tijelo pokraj njih.

Šef Nacionalne policije Ihor Klimenko, pozivajući se na preliminarne informacije, rekao je da je kancelarijski blok pretrpio direktan udarac i da su oštećene obližnje stambene zgrade, što je izazvalo veliki požar.

“Ovo je čin ruskog terora… do sada je umrlo 20 ljudi”, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski u obraćanju na međunarodnoj konferenciji čiji je cilj procesuiranje ratnih zločina počinjenih u Ukrajini, prenio je Index.hr.

Rusko ministarstvo obrane nije odmah komentiralo izvještaje iz Vinice. Rusija poriče da cilja civile i tvrdi da njene snage nisu počinile ratne zločine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: