instant fap
NaslovnicaUncategorized

Zatvoren račun za pomoć Hairićima

Zatvoren račun za pomoć Hairićima

Organizatori akcije za pomoć demobilisanom borcu Armije RBiH Nerminu Hairiću i njegovoj porodici, donijeli su odluku o zatvaranju žiro računa na koji su uplaćivana sredstva za pomoć. Do sada je prikupljena dovoljna pomoć za ovu porodicu, a žiro račun se kasnije, po potrebi, može ponovo aktivirati.

Prema riječima Hamdije Šaranovića i Asima Grahovića, ratnih saboraca Nermina Hairića i ljudi koji su rukovodili akcijom za pomoć ovoj porodici, kuća koja je kupljena za Hairiće je skoro gotova i porodica će se uskoro useliti u nju.

Istovremeno, na računu se nalazi dovoljno sredstava za Nerminovi liječenje, a treba istaći kako se ono nakon nekoliko terapija u Kliničkom centru Sarajevo, poboljšalo. Podsjećamo da je humanitarna akcija za pomoć teško oboljelom Hairiću i njegovoj porodici, u samo par dana izazvala ogromno interesovanje javnosti, kako u BiH tako i svuda u svijetu gdje žive naši ljudi.

Prikupljenim sredstvima kupljena je kuća za Hairiće, njeno adaptiranje je pri kraju i useljenjem će ova porodica trajno riješiti svoje stambeno pitanje.

Podsjećamo kako su liječnici prije nekoliko mjeseci ustanovili kako je Hairić obolio od teškog oblika karcinoma na plućima. On sa suprugom Nedžminom i četvoro maloljetne djece, tri sina i jednom kćerkom, živi u staroj i trošnoj kući u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta

Zbog teške bolesti prikovan je za krevet i nije više u stanju da obavlja fizičke poslove, a porodica nema imovinu niti prihode i žive kao podstanari.

KOMENTARI