Zavirite među stare igračke, možda kriju bogatstvo: Kolekcionari ne štede na ovim Kinder figurama

HomeMagazin

Zavirite među stare igračke, možda kriju bogatstvo: Kolekcionari ne štede na ovim Kinder figurama

Dječiju lutku Elsu povlače sa bh. tržišta zbog hemijskog rizika i opasnosti

 

Kolekcionari na internetu traže rijetke figure iz Kinder jaja i ne pitaju za cijene.

Kinder jaja objedinjuju sve što djeca traže – igračke i mliječnu čokoladu. Da nije riječ tek o navlakuši koju im roditelji kupuju kako bi ih djeca ostavila na miru, pokazalo se sada, godinama nakon što su proizvedene prve figure.

Na raznim stranicama možete naći kolekcionare koji pokušavaju naći rijetke figure koje im nedostaju. Riječ je uglavnom o serijama igrački sličnih figura. Možda se sjećate žabica koje uživaju u zimskim sportovima, pingvina jazzera ili pak Štrumpfova, koji su najpopularniji, pa tako i najskuplji.

Ako ste dovoljno sretni da među svojim odbačenim igračkama nađete noćnog čuvara Štrumpfa, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa ogledalom, možete se radovati nekoliko hiljada eura, piše Fenix.

Na eBayu noćni čuvar Štrumpf s uloškom od plave tvrde plastike s naslikanim šeširom i hlačama ima cijenu od nevjerojatnih 12.000 eura. Isto vrijedi i za Štrumpfa s frulom, koji može imati vrijednost od 5000 do 10.000 eura ako je proizveden kao bijela figurica s crvenom frulom.

I ostale figure koje su vrlo tražene ujedno su i jako rijetke, ali uvijek vrijedi provjeriti jer su iznosi o kojima se radi zaista visoki.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0