Završen deseti jubilarni Sarajevo Business Forum, predstavljeno 350 projekata

HomeVijestiBiH

Završen deseti jubilarni Sarajevo Business Forum, predstavljeno 350 projekata

Na 10. Sarajevo Business Forum dolazi 50 velikih investitora iz zemalja GCC-a

Sarajevo Business Forum 2019, najveća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope ove godine okupio je oko 2.000 gostiju iz 50 zemalja svijeta, predstavljeno je 350 projekata i održano je oko 450 poslovnih sastanaka.”Veliko zadovoljstvo mi je što mogu izjaviti da Sarajevo Business Forum kontinuirano raste i da svake godine privuče sve veći broj učesnika i investitora. Cilj Foruma jeste da promijeni sliku o Bosni i Hercegovini, ali i o regiji i mogu reći da smo uspjeli u tome. Investitori koji jednom dođu, vraćaju se svake godine”, izjavio je Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International d.d., te dodao da je za mnoge privrednike SBF prilika da predstave svoje projektne ideje stranim investiorima i da se na ovim događajima otvaraju mnoga vrata, kako za njih tako i za cjelokupnu privredu Bosne i Hercegovine. 

Bukvić je naglasio da je veliki fokus ovogodišnjeg Foruma bio usmjeren ka mladim i njihovim projektnim idejama. U sklopu trodnevne konferencije, mnogo se razgovaralo o ovoj temi. 

“Ove godine smo se posebno posvetili mladim ljudima, koji se nažalost sve češće odlučuju da grade svoje karijere van granica Bosne i Hercegovine. Misija svih nas jeste da im pružimo priliku da se ostvare u svojoj domovini i zajedno sa nama grade budućnost Bosne i Hercegovine“, dodao je Bukvić.

Ovogodišnji SBF objelodanio je niz projekata iz IT sektora, drvne industrije, poljoprivrede, energetike, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora. 

Predstavnici stranih delegacija tokom Foruma posebno su isticali kako je BiH zemlja u koju vrijedi ulagati što zbog geopolitičkog položaja, stabilnog kursa i obrazovane i sposobne radne snage.

Za kraj, Bukvić je izrazio je zahvalost prema govornicima i panelistima na iskustvima koja su podijelili, te Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, brojnim ministarstvima, ambasadama, Federalnim institucijama, komorama, investitorima, ali i medijima za podršku u toku zadnjih deset godina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: