instant fap

Završen odabir finalista za „Zlatni glas Sanskog Mosta“

Završen odabir finalista za „Zlatni glas Sanskog Mosta“

U caffe klubu „101“ danas je završen odabir finalista za audiciju pjevača amatera pop i folk muzike „Zlatni glas Sanskog Mosta“.

Kandidati su se predstavili pjesmom po vlastitom izboru koju su izveli uz originalnu matricu. Treba istaći, da žiri nije imao lak zadatak da proglasi najbolje i odredi takmičare koji će nastuptiti na finalnoj večeri. Naime, prijavljeno je čak 40 kandidata.

Audiciju „Zlatni glas Sanskog Mosta“ ponovo nakon sedam godina organizuje Radio Sana. Takmičenje je namjenjeno onima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova, te scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti. Pobjednik „Zlatnog glasa Sanskog Mosta“ će kao nagradu za osvojeno prvo mjesto imati priliku da smini svoju vlastitu pjesmu. Sponzor ove vrijedne nagrade je studio „B sound“ vlasnika Refika Buljubašića iz Sanskog Mosta.

Za pobjednika će biti obezbjeđena izrada teksta i muzike i snimanje hita u pomenutom studiju. Također, priliku da smimi pjesmu će dobiti i takmičar koji bude najbolji po izboru publike, a sponzor ove nagrade je studio „Ami“ vlasnika Amira Islamčeviča iz Sanskog Mosta. Plakete i nagrade su obezbjeđene za osvojeno drugo i treće mjesto na audiciji.

Finalna večer će se održati u ćetvtak, 26. decembra, u Gradskoj dvorani. Pored samog takmičenja će biti organizovan i bogat kulturno – zabavni program u kojem će učestvoati Šejla Grgić, KUD „Sanski Biseri“, hor „Harmonija“, Semir Alagić, Azro i Mirela Islamčević. Ulaznice po cijeni od 5 KM već su puštene u prodaju, a mogu se nabaviti u prostorijama Radio sane i Gradskoj dvorani.

>> POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE <<

KOMENTARI