instant fap

Završena Međunarodna sedmica mira

U Sanskom Mostu završena 3. Međunarodna sedmica mira u organizaciji CIM-a

Centar za izgradnju mira (CIM) iz Sanskog Mosta je i ove godine u Sanskom Mostu, organizovao Međunarodnu sedmicu mira povodom Međunarodnog dana mira a s ciljem promovisanja izgradnje mira u lokalnoj zajednici te promovisanja Sanskog mosta kao grada mira.

Svečano otvaranje, koje se održalo 21. septembra je obogaćeno dodijeljivanjem diploma za najbolju volonterku/volontera, donatora godine te proglašenjem Ambasadora mira.
Titula volonterka/volonter godine 2011, dodijeljena je Lejli Hadžić i Adisu Kadiriću a Donator godine 2011 bio je Dursum Sinanović.
Mirovnjaci koji su promovisani u Ambasadore mira su: Senijad Ibričić (BiH), Amel Tuka (BiH), Amra Pandžo (BiH), Julianne Funk (SAD), Jurgen Lembke (Švicarska) te Sylvia Laumen (Njemačka).
Kulturno – umjetnički program su obogatili CIM-ov međureligijski, međunarodni vokalno-instrumentalni ansambl „Harmonija“, te KUD „Sanski biseri“.

Između ostalih aktivnosti, CIM-ovci su organizovali likovne radionice za najmlađe, radionice Univerzalnih plesova i pjesama za mir, dijalog na temu omladinskog mirovnog aktivizma, međureligijska saradnja te suočavanje s prošlošću. I ove godine su upriličeni izleti na poznata sanska izletišta vodopad Blihe te Hrustovačka pećina.

Cjelokupna Sedmica je protekla u znaku napora da nam svaki dan u godini bude Dan mira.

KOMENTARI