instant fap

Završene prijave za izbor najboljih sportista USK

Završene prijave za izbor najboljih sportista USK

Krajem protekle sedmice istekao je rok za prijave kandidata koji će konkurisati za najuspješnije sportiste USK u 2021. godini. Prijave su upućene i iz Sanskog Mosta, ali je bitno je istaći da prema Pravilniku mnogi članovi borilačkih klubova koji su osvajali medalje u prošloj godini neće moći konkurisati za najuspješnije sportiste.

Prijave i dokaze za predložene sportaše, sportske ekipe, trenere, sportske radnike, sportske perspektive, specijalna i posebna priznanja trebalo je dostaviti do 06. januara 2022. godine kancelariji Sportskog saveza USK-a Bihać. Sanski klubovi i sportska udruženja svoje prijave su trebali dostaviti do 5. januara Sportskom savezu općine Sanski Most. Kako nas je upoznao  Enes Eminić, sekretar Općinskog sportskog saveza , preko ovog Saveza poslana je prijava od Atletskog kluba “Sana” i direktno od Judo kluba “Sana”.

On naglašava da su kandidati trebali ispunjavati potrebne propisane uslove na osnovu Pravilnika za izbor sportiste godine USK, a prijave za kandidate se obrazlažu sa rezultatima koji su sportisti postigli u prošloj godini. Prijava je trebala da sadrži  službeni dokaz o ostvarenom plasmanu kandidata – bilten sa takmičenja, žrijebna lista i kopija zapisnika sa predmetnog takmičenja.

Eminić ističe da je bilo dobrih rezultata u sanskim borilačkim klubovima, osvojen je veliki broj medalja, ali ne mogu konkurisati prema pravilniku Sportkog saveza USK. Naime, minimalan uslov je, da je osvajač medalje imao na turniru četiri takmičara i minimalno dvije borbe. Ako to nema ne ispunjava  uslove.

Uz to, prvi rezultat koji se boduje je Kup BiH, a potom prvenstvo BiH, sve niže od toga se ne boduje. Kako je najavljeno iz Sportskog saveza USK, svečana dodjela priznanja obaviće se na posebno organiziranoj svečanosti, a o datumu i mjestu održavanja nagrađeni će blagovremeno biti obaviješteni.

KOMENTARI