Završeni radovi u industrijskoj zoni Šejkovača

Homeinmedia danas

Završeni radovi u industrijskoj zoni Šejkovača

Osvoji bosanske papuče iz Sanskog Mosta!

Povoljne vremenske prilike su omogućile da se ovih dana okončaju građevinski radovi oko izgradnje infrastrukture na području Industrijske zone Šejkovača, nadomak Sanskog Mosta i radi se o realizaciji projekta čija vrijednost iznosi 420 hiljada maraka.

Sredstva su zajednički osigurali Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva FBiH i lokalna vlast po principu pola-pola, a treba istaći kako se radi o jednom od važnijih projekata u privredi kada se radi o ovoj općini.

Gradilište su obišli Faris Hasanbegović, općinski načelnik, skupa sa saradnicima i federalni poslanik, Asim Kamber, koji je u prošloj godini uspio izlobirati ovaj projekat.

On podrazumjeva nastavak izgradnje kanalizacionog sistema te putne infrastrukture u ovoj industrijskoj zoni čime će se ona značajno unaprijediti i biti jedna od najmodernijih u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovakva ulaganja su posebno značajno u sadašnjim uslovima, kada se lokalna privreda oporavlja od posljedica pandemije virusa korona. I pored velikih ekonomskih teškoća zbog pandemije virusa korona Općina Sanski Most je uspjela ostati lider kada je riječ o izvozu na području Unsko sanskog kantona, a tome su najviše doprinijeli upravo poslovni subjekti koji se nalaze na prostoru Šejkovače.

Ova poslovna zona je formirana  u poslijeratnom periodu na zapuštenom i močvarnom području gdje se nalazio veliki broj divljih deponija. Lokalne vlasti su ovo zemljište uredile, a potom su građevinske parcele po vrlo povoljnim uslovima prodate investitorima, a u međuvremenu unapređivana je infrastruktura. Danas na ovom lokalitetu djeluje značajan broj malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju veliki broj radnika.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0