instant fap

Završna faza radova na mostu

Izvođači radova na gradskom mostu jučer su započeli postavljanje završnih betonskih elemenata na stubove nosače mosta, te će na taj način biti povezana desna i lijeva obala s ostatkom objekta.

Okončanjem ovih poslova biće okončan najzahtjevniji građevinski radovi, poslije čega će uslijediti povezivanje gornje površine mosta betonskim pločama, asvaltiranje kolovoznih i trotoarskih površina te ostali završni radovi. Prema informacijama od izvođača radova, ograda i rasvjeta za most su već naručeni te će po okončanju pomenutih radova uslijediti njihova montaža. Istovremeno, ispod površine mosta u toku je uklanjenje vještačkog ostrva koje je poslužilo graditeljima da obave sve neophodne radova na stubovima nosačima objekta. Pomenuti betonski elementi postavljaju se pomoću velikih hidrauličnih dizalica i radi se o veoma zahtjevnim poslovima.

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je kako je lokalna vlast izuzetno zadovoljna kvalitetom do sada urađenih radova.   Projektom rekonstrukcije mosta predviđeno je proširenje postojeće konstrukcije mosta, čime će se dobiti dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine. Također, u toku je i izgradnja dva balkona s jedne strane mosta gdje će biti omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Projekat također podrazumjeva prilagođavanje postojećih saobraćajnica, a posebna atrakcija biće vodena zavjesa s jedne i druge strane koja će se prostirati cijelom dužinom mosta i objektu davati jedinstven izgled. Podsjećamo da vrijednost ovog projekta iznosi 1.154.000 maraka, a sredstva su obezbjeđena iz federalnog i budžeta Općine Sanski Most.

KOMENTARI