Zbog čega je Amar Osim izgubio živce?: “Psovali su mu mrtvog oca”

HomeSport

Zbog čega je Amar Osim izgubio živce?: “Psovali su mu mrtvog oca”

Sudija priznao gol koji je postigao navijač

FK Velež je jučer remizirao sa ekipom Igmana iz Konjica u Gabeli, rezultatom 1:1.

Mostarci su tako u zaostalom susretu drugog kola Premijer lige BiH “prosuli” dva boda, s obzirom na to da su važili za favorita u ovom duelu.

Ono o čemu se nakon utakmice najviše priča je sukob trenera Amara Osima sa nekim navijačima, koji su svoje nezadovoljstvo rezultatom iskazali na način da su ušli u verbalni sukob sa trenerom Rođenih.

“Nakon završetka utakmice nekoliko navijača je uputilo psovke prema Amaru, koji se nalazio kod tunela odakle izlaze fudbaleri i službena lica. Iako je sve bilo mučno, Osim je pokušao da razgovara sa njima, ali u jednom momentu jedan od njih je opsovao oca mrtvog treneru Veleža, a onda je uslijedila Amarova reakcija i bacanje boce prema tribini”, rekao očevidac nemilog incidenta u Gabeli za Sport 1.

Poznato je da je Ivica Osim, legenda bh. fudbala, preminuo 1. maja ove godine i da je to svakako još uvijek velika trauma za cjelokupnu porodicu Osim, što je svakako izazvalo ovakvu reakciju trenera Mostaraca.

Velež se nalazi u svojevrsnoj krizi, rezultati nisu na očekivanom nivou, pa sve to stvara dodatnu nervozu u i oko kluba. Nakon jučerašnje utakmice i direktor kluba iz Mostara Džemil Šoše podnio je ostavku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: