instant fap

Zbog namještanja utakmice uhapšen Nikola Karabatić

Policijski zvaničnici saopštili su u nedelju da su priveli nekoliko rukometaša posle meča između francuskog šampiona Monpeljea i PSG-a, jer su osumnjičeni za namještanje rezultata, a nešto ksanije objavljena su i njihova imena.

Naime, radi se o najboljem rukometašu svijeta Nikoli Karabatiću i srbijanskom igraču Mladenu Bojinoviću.

Uz njih dvojicu privedeni su još Karabatićev brat Luka, te Samjuel Onrubija, nakon debakla njihovog Montpellierea od PSG-a (38:24).

Nakon što je prikupila dokaze, policija je krenula u akciju. Nakon utakmice sa PSG-om, koju su izgubili neočekivano ubjedljivo (38:24), Nikola Karabatić, Visem Hmam, Mikael Robin, Dragan Gajič i Primož Prost, kao i fizioterapeut Jan Montijež, odvedeni su u Centralnu direkciju sudske policije.

Razlog takvog poraza vjerovatno leži u činjenici da su igrači Montpellierea prije utakmice čuli da je uhapšena djevojka Luke Karabatića…

Svi oni trebalo bi da prenoće iza rešetaka, prije nego što istražni sudija odluči da li će im odrediti pritvor.

Pomenuti rukometaši osumnjičeni su da su namjestili meč 24. kola francuske lige protiv ekipe Seson Sevinje, gdje su poraženi 31:28 od tima na koji je kvota za pobjedu bila 45. Bojinović je igrač PSG-a, ali je bivši član Montpellierea.

Televizija “France 3” je otkrio da su supruge i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih radnika u tri kladionice u Francuskoj uplatili ukupno oko 5.000 eura na poraz Monpeljea, što im je donijelo ukupnu zaradu od oko 200.000 eura. Monpelje je, inače, prethodno obezbijedio šampionsku titulu.

Akcija je trebalo da bude provedena u ponedjeljak u Montpelliereu, ali je policija ipak odlučila da ubrza stvar i privede spomenuti trojac u svlačionici dvorane “Pjer de Kuberten” u Parizu.

Privedeno je ukupno 12 osoba, osam rukometaša Montpellierea, dvojica PSG-a, uz pomenute djevojke i supruge. Slučaj protiv osumnjičenih obuhvata sumnje u “aktivnu i pasivnu korupciju, te prevaru i prikrivanje prevare”.

 

KOMENTARI