instant fap
NaslovnicaBiH

Zbog niže cijene jagoda podmetnuli bombu?!

Zbog niže cijene jagoda podmetnuli bombu?!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona privelo je jedno lice koje se dovodi u vezu sa jutrošnjom eksplozijom u Bihaću, u kojoj je poginula jedna žena.

U jutrošnjoj eksploziji u blizini pijace u Bihaću poginula je Sabina Dulić, dok je povrijeđena Izeta Dulić, koja je smještena u bolnicu.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić rekao je da je riječ o klasičnom podmetanju bombe na privatnom štandu u dvorištu privatne kuće.

Prema njegovim riječima, dvije osobe koje su svakog ponedjeljka na tom štandu prodavale voće i povrće su jedine koje su suncobran, odnosno stalak gdje se bomba nalazila, mogle pomjeriti, te je u ovom slučaju riječ o ličnim motivima.

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona (USK) poduzimaju istražne radnje vezane za današnji slučaj eksplozije.

– Mi intenzivno radimo na istrazi i imamo već određene nalaze s tim u vezi, ali nisu još za obavještavanje javnosti, s obzirom  na to da je istraga u toku, kazao je za Fenu v.d. komesara Policije USK-a Marjan Šimić.

Dodao je da će policija nastojati u što kraćem roku riješiti ovaj događaj. Po njegovim riječima, angažirani su potrebni vještaci da bi se utvrdilo o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, o čemu će javnost biti obaviještena nakon vještačenja.

– Sve snage kojima raspolaže MUPUSK-a stavljene su u funkciju i dajem vam riječ da se nećemo zaustaviti, dok ne nađemo izvršioca ovog krivičnog djela, istakao je ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić.

Dodao je da misli da će jako brzo imati riješeno ovo krivično djelo i ime i prezime počinioca. Nezvanično doznajemo da su određene osobe već privedene zbog ovog događaja te da je motiv svađa u vezi s prodajnom cijenom jagoda, koja je kod povrijeđenih žena bila manja za pola marke.