instant fap

Zdena uz SDA – SDA uz Zdenjane

Tribina OO SDA Sanski Most, koja je održana u prepunoj sali društvenog doma u Zdeni bila je prilika da se pored predstavljanja kandidata za predstojeće Opće izbore razgovara i o aktuelnim pitanjima za građane ove mjesne zajednice.

U uvodnom dijelu tribine, mještanima Zdene se obratio Smail Cerić predsjednik MZ Zdena koji je izrazio svoje zadovoljstvo suradnjom sa lokalnom vlašću, realiziranim projektima u prethodnom periodu kao i projektima koji su u fazi realizacije. Cerić je istakao kako svi realizirani projekti bitno utiču na kvalitetniji život građana u Zdeni.

U toku otvorenog razgovora, građani Zdene su delegirali nekoliko projekata koje bi u narednom periodu trebalo realizirati. Riječ je o: asfaltiranju puta desne obale Zdene do lokalnog mezarja, asfaltiranju Oslobodilačke ulice, postavljanju rasvjete u Halilovića sokaku, te zahtjev za boljim održavanjem lokalne putne mreže.

Načelnik općine prof. Faris Hasanbegović, obećao je podršku za delegirane projekte i istakao da se u narednom periodu planiraju radovi na kanalizacionoj mreži, koja je bitna kako za građane tako i za industrijsku zonu koja se nalazi u Zdeni. Načelnik Hasanbegović je istakao značaj industrijske zone Zdena za Sanski Most i zapošljavanje, jer bi u skorije vrijeme trebala početi sa radom fabrika koja će ponuditi radna mjesta za oko stotinu naših sugrađana, a među njima i značajan broj ženske radne snage…

Senad Kljajić, kandidat za Skupštinu kantona, u svome izlaganju se zahvalio građanima Zdene na velikom odazivu. I posebno:„Što su prepoznali da je Stranka demokratske akcije ona stranka koja vuče ispravne poteze i vodi procese u izgradnji naše općine, kantona i države Bosne i Hercegovine. Zdena je naš prioritet kada je riječ o izgradnji u budućem periodu, jer projekti izgradnje vodovodne trase od izvora Dabra, kanalizacije, uređenja saobraćajnica i industrijske zone, učinit će Zdenu prepoznatljivom kada je riječ o općini Sanski Most.“ 

Predsjednik Općinske organizacije SDA i kandidat za Parlament Federacije Asim Kamber je pohvalio aktivitet Zdenjana. „Osim što su bili uključeni u proces izravnog odlučivanja u odabiru projekata, Zdnenjani su vlastitim sredstvima i radom doprinijeli da se u ovoj godini realizira rekordan broj projekata. A najvažnije i za druge građane naše općine je pokretanje radova na projektu kanalizacije. Svi ovi projekti daju novu vrijednost kvalitete življenja, ali se  istovremeno osnažuje uloga savjesnih građana koji sebi i drugima život u našem gradu čine ugodnijim“, istakao je Kamber.

Predstavljeni kandidati istakli su značaj predstojećih Općih izbora za Bosnu i Hercegovinu kao i mnoga srateška pitanja kojima se žele posvetiti u mandatnom periodu 2018-2022. godina. Sve je to razlog zbog čega će lokalna vlast na čelu sa SDA još snažnije podržati Zdenjane i projekte u najvećoj prigradskoj mjesnoj zajednici našeg grada..

Na kraju tribine još jednom je istaknuto zadovoljstvo urađenim, a građani su pozvani da izlaskom na izbore i pravilnim odabirom zajednički kreiramo budućnost naše općine, kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini…

 

KOMENTARI