instant fap

Zehra Krupić: Šta sve možeš kad vjeruješ u sebe!

Zehra Krupić: Šta sve možeš kad vjeruješ u sebe!

Zehra Krupić je u jednom trenutku svog života imala čak 97 kilograma. Imala je burnu prošlost punu uspona i padova, iako ona sad sve te “padove” naziva iskustvom. Problem s viškom kilograma imala je od malena i to joj je uvijek ostavljalo neka traumatična iskustva. Od zadirkivanja po školi pa do prozivanja nekim ružnim nadimcima. “Imala sam problema da budem zapažena i dosta često sam bila predmet ismijavanja.” – Iskrena je Zehra.

Težak period

“Nikad nisam imala neki “projekt mršavljenja”. Više je to bila jaka želja koju sam nastojala ostvarit iz dana u dan. Maximalna kilaža koju sam dosegnula je 97 kilograma i to je bilo kada sam imala 16 godina. Sada sa 23 godine imam 65 kilograma. Malo mi je teško vraćat se u taj period, ali radim ovo samo kako bi pomogla ljudima koji se nalaze u situaciji sličnoj mojoj.”

Momenat kada je riješila da će se izboriti s gojaznošću bio je kada joj je doktorica rekla da mora obavezno skinuti višak kilograma

“Imala sam previše motiva da smršam, prvenstveno zbog zdravlja. Kad sam se vagala na sistematskom pregledu doktorica mi je rekla da hitno moram skinuti višak kilograma, jer će jako loše uticati na moje zdravlje. Najteže mi je bilo odreći se slatkiša. Ja sam čokomanijak, ali iskreno nisam se ni sad odrekla 100% slatkiša, samo sam ih smanjila. Navike je najteže steći prvih dana, poslije je lakše.”

Teško je voljeti sopstveno tijelo

“Ja smatram da je danas jako teško voljeti sopstveno tijelo jer smo konstantno i sve više izloženi raznim medijskim varkama. Ljepota se svakodnevno predstavlja i to ciljano. Marketing je razvio taktiku da prodaje i zarađuje na nama “običnim ljudima”. Promoviše tzv “savršene žene i muškarce”, a svi mi znamo da savršenstvo ne postoji. Zato bih ja dala savjet da mi trebamo najprije poradit na svom duhu pa onda na tijelu. Jer ako imamo zdrav um, tijelo mi lako dovedemo u fit stanje. A ako je um zamršen svakojakim mislima o lažnoj perfekciji onda je teško da ćemo ikad biti zadovoljni postignutim rezultatima.”

“Često sam imala krize, svi ih imamo ali ne smijemo se prepustit tim trenucima depresije. Ja, i dan danas imam krize ali trgnem se, odem u teretanu i vratim se nasmijana.”

 

 

Savjeti za djevojke i komentari sa Instagrama

“Djevojke mi se jako puno javljaju, i stvarno obraćam pažnju da djevojkama uvijek odgovorim na pitanja i da im pomognem, i to za razliku od ostalih na Instagramu, ja radim besplatno. Tako osjećam zadovoljstvo kad mi se nakon nekog perioda jave sretne i zahvaljuju mi. Često dobijam i komentare na Instagramu koji su poput ljudi. Stvarno različiti. Većinom su pozitivni ali ima i pojedinih negativnih do jako uvrijedljivih.”

“Sada sam zadovoljna svojim izgledom, ali uvijek težim ka višem i boljem, i uvijek zacrtavam nove ciljeve kad prethodne ostvarim.” – Kaže zadovoljna Zehra.

“Još bi za kraj željela reći da nikad ne treba odustajat. O kojem god segmentu se radilo u životu, radite na sebi. Dok smo živi učimo i obogaćujemo svoj um i svoje tijelo. Svaki napredak daleko je od štetnog. A krajnji cilj nas može dovesti do vlastitog zadovoljstva, a tome cijeli život težimo zar ne?”

U životu se ne obazirite na provokacije, ja sam tu grešku napravila. Ljudima nikad ne možemo udovoljiti. I dan danas mnogi mi traže greske, ali sam iz te cjelokupne borbe sa samom sobom naučila izgraditi sopstveni stav koji je sad ipak malo teze poljuljati.

Sve dok smo zadovoljni sami sobom ne trebamo dozvoliti da nas komentari doticu i uznemiruju. Ja sam ja, takvu kakva jesam voli me i prihvati. Individua medju individuama. Gradim svoju životnu kulu kako sam zamislila a tebe podržavam u izgradnji tvoje sopstvene. Na moje greške me upozori dobrobanjerno. I ja cu tebi ukazati na tvoje. Zajedno mozemo promijeniti i cijeli svijet samo ako prvo počnemo raditi na sebi. Tjelesno i duhovno.

KOMENTARI