instant fap

Želite savršenu spavaću sobu? Obojite zidove u jednu od ove četiri boje

Želite savršenu spavaću sobu? Obojite zidove u jednu od ove četiri boje

SIGURNO vam je, dok ste bili djeca, dekoriranje sobe bilo zabavno i kreativno. To je bilo jedino mjesto na kojem ste mogli kroz boje i teme iskazati svoju osobnost. Kada odrastemo, i dalje dekoriramo životni prostor prema svojim osjećajima, ali obično umjesto veselih, želimo boje zbog kojih ćemo se osjećati opušteno.

Svijet je veliko i kaotično mjesto, zato je divan osjećaj leći u svoju sobu koja izgleda kao oaza mira. A kako biste postigli takav efekt, ono na što morate obratiti pažnju je boja koju ćete izabrati za zidove. Evo koje su četiri boje savršen izbor za stvaranje opuštajućeg mjesta za odmor, prema Homeditu.

Plava

Kada počnete razmišljati o opuštajućim bojama, plava vam vjerojatno prva padne na pamet. Ova boja je savršen odabir za zidove u spavaćoj sobi, a najbolje će vas opustiti svjetlije nijanse plave.  

Dobar odabir je i pepeljasto plava. Ova nijansa može istaknuti druge dijelove sobe, na primjer bijeli namještaj. Bilo koja tamnija nijansa plave može dodatno istaknuti svijetle elemente u sobi.

Dizajn sobe može biti moderan ili rustičan, a kraljevski plava boja u oba slučaja može pomoći da se dodatne boje u sobi savršeno stope u cjelinu.

Ako se odlučite za plavu, obojite sobu u nijansu koja vama odgovara, najvažnije je da ste vi sretni prostorijom u kojoj spavate.

Zelena

Sigurno ste negdje ranije već čuli da je zelena opuštajuća boja i to je istina. Pastelno zelena je savršena za sobu u kojoj obiluju drveni elementi i cvjetni motivi.

Što mislite o mint spavaćoj sobi? Ova nijansa je trenutno glavni trend kada je u pitanju dizajn interijera. Nijansa mente se savršeno uklapa u ostatak vašeg doma, bez obzira na dizajn i boje ostalih prostorija.

Nešto veseliji, ali jednako opuštajući odabir je nijansa zelene jabuke. 

Ako ste skloni ekscentričnosti, slobodno zidove u sobi obojite u jarkozelenu nijansu i pretvorite svoju sobu u egzotičnu oazu u kojoj ćete se osjećati kao da ste otišli na odmor.

Siva

Siva je divna i ekstremno umirujuća boja. Ona spada u neutralne boje i jednostavno vas zove da se ušuškate pod topli pokrivač. Na zid objesite nekoliko ukrasa koji će učiniti prostoriju zanimljivijom.

Ako više volite hladnije tonove sive, plavo-siva nijansa je idealna za vas. Dopustite da vam ta boja pruži osjećaj topline zimi, dok će vaš prostor u ljetnim mjesecima biti hladniji, pa će vam ova soba vjerojatno biti omiljena prostorija u kući.

Ljubitelji modernog dekora najčešće biraju sivu boju za svoju sobu. To je odlična promjena za one sobe čiji su zidovi bili bijeli. Na kraju dana ćete se moći slobodno opustiti, odmoriti oči i ponositi se svojom novom chic sobom.

Na kraju moramo spomenuti i tamno sivu. Možda ćete se u početku dvoumiti, ali dizajneri smatraju da je dim siva boja koju svi zavole na prvi pogled. Možete se prvo odlučiti za neutralno sivu pa nakon nekog vremena napraviti prijelaz u tamnu nijansu kako biste osvježili prostor.

Bijela

Bijela je savršena boja za zidove spavaće sobe. Svježa je, mekana i opuštajuća u bilo koje doba dana i noći. Prirodno svjetlo tijekom dana čini vaš prostor prozračnim, dok mu navečer mala noćna svjetiljka daje topli sjaj.

KOMENTARI