instant fap
NaslovnicaSport

Željo saznao protivnika u Ligi prvaka

Željo saznao protivnika u Ligi prvaka

Najbolji igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine Zajko Zeba priželjkivao je Maribor za protivnika Željezničara u 2. pretkolu Lige prvaka.

Na današnjem žrijebu u Nyonu Željezničar je za protivnika dobio slovenačku ekipu Maribora, upravo ono što je Zeba uoči žrijeba priželjkivao.
“Jeste, od svih protivnika navijao sam da njih dobijemo. Oni su možda od svih mogućih ekipa koje smo mogli izvući najugodniji, ali i geografski najbliži. Mora se reći da je Maribor blagi favorit, ali to im neće donijeti nikakvu prednost na terenu”, kaže Zeba u razgovoru za SportSport.ba.
Prvu utakmicu tim sa Grbavice igraće u gostima u Mariboru 17. ili 18. jula, a revanš je sedam dana kasnije na Koševu.
“Nije neka prednost što prvu igramo na strani. Iskreno, više bih volio da prvi susret igramo kući, kao prošle godine protiv Sheriffa. Mislim da nama odgovara da prvu igramo kući, ali i ovako je dobro”, rekao je Zeba i dodao:

“Idemo u Maribor da pobijedimo. Imamo dosta vremena da se spremimo za te utakmice i moramo u njih ući hladnih glava. Mislim da nismo bez šansi. Na njihovoj strani je definitivno iskustvo, jer su prošle godine igrali grupnu fazu Evropske lige”, dodao je Zeba na kraju.