Žena mjeseca: Zinajda Hadžić

HomeNaše priče

Žena mjeseca: Zinajda Hadžić

Crveno. Plavo. Šareno.
Izbor sportiste godine. Izbor miss grada. Najuspješniji privrednici. U moru izbora kojima se slave i promoviraju različiti uspjesi i ostvarenja naših sugrađana, čini se da smo zaboravili na koga to trebamo, na koga to moramo biti ponosni. Žene Sanskog Mosta, najljepši ukras našeg grada, naš najveći ponos i one koje zaslužuju najiskrenije poštovanje i divljenje, to su naše Sanjanke.

Vaš i naš Inmedia.ba portal ovu godinu odlučio je posvetiti upravo ženama. Svakog mjeseca birat ćemo ženu koja je postigla dovoljno da sebe, ali i nas, učini ponosnima. Svoje prijedloge nam možete slati i vi, naši dragi pratioci, uz opis i preporuku po čemu je to vaša kandidatkinja Broj Jedan.

Žena mjeseca januara: Zinajda Hadžić, Broj Jedan.

Zinajda Hadžić, po zanimanju nastavnica hemije, a po radu najuspješnija direktorica neke javne ustanove u našem gradu, prvi je izbor našeg portala za izbor žene mjeseca i žene godine 2017.
[AdSense-A]

Zinajda je direktorica Osnovne škole “Fajtovci” u istoimenoj sanskoj mjesnoj zajednici. Ova škola, u vremenu kada naša djeca nemaju kvalitetne ponude niti sadržaje kojima bi ispunili svoje slobodno vrijeme, broji najviše slobodnih aktivnosti za učenike od svih škola u našem gradu. OŠ “Fajtovci” jedina raspolaže kvalitetnim nastavnim sredstvima, didaktičkim pomagalima, a od novog polugodišta uvode i nove, još bogatije, sadržaje. Direktorica Zinajda glavni je pokretač svake dobre ideje, jedini direktor koji svoje učenike i uposlenike prati na svim takmičenjima i nastupima, bodri ih i slavi uspjehe s njima.

Brojne humanitarne akcije koje su iz ove škole organizirali za socijalno ugrožene porodice, kućne posjete učenicima i odziv u svim akcijama uređenja  okoline, pokazatelj je da nije bolesno društvo u kojem živimo, sve dok postoje pojedinci sa zdravim idejama koji svijet žele učiniti boljim mjestom za sve nas.

Politička karijera Zinajde Hadžić, od milja prozvane Lafica, počela je na proteklim izborima. Jedna žena, bez političkog iskustva i solidarnosti kakvu muški kandidati uvijek imaju, uspjela je osvojiti srca Sanjana i, prije svega, Sanjanki. Biti treća u Sanskom Mostu, odmah nakon oba načelnička kandidata, može samo Lafica Zinajda. Imala je naša Broj Jedan sama više glasova od čak sedam stranaka sa svim kandidatima ukupno, a samo 47 glasova manje od cjelokupne ekipe drugoplasirane stranke.

Očekujemo da naš izbor za ženu mjeseca opravda ovaj naziv i pokaže nam da ima još bolje ideje kako da obrazovanje u našem gradu učini onakvim kakvo obrazovanje imaju njena djeca u Fajtovcima – zanimljivim, dostupnim za sve i životno korisnim.

Zinajda Hadžić, žena mjeseca. Naš prvi izbor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0