instant fap

Žene iznad 30 trebaju posebne namirnice koje su bogate vitaminima i proteinima

Zdrava prehrana u osnovi uključuje hranu poput zelenog povrća, svježeg voća, žitarica, i mahunarki. Međutim, žene iznad 30 trebaju posebne namirnice koje su bogate vitaminima i proteinima.

Ove namirnice su važne u borbi protiv bolesti, promoviraju plodnost i naravno utiču na zdravo tijelo. Ako imate 30 godina i želite slijedite zdravu prehranu, uključuju ove vitamine i proteine u vaš jelovnik.

1. Hrana bogata željezom

Svaki mjesec, žena gubi željezo iz njezina tijela zbog menstruacije. Nedostatak željeza može smanjiti formiranje krvi u vašem tijelu. Namirnice bogate željezom bore se protiv umora, sprječavaju anemiju, ispadanje kose i glavobolju. Zeleno lisnato povrće poput špinata, šparoga i graha,  sadrže željezo. Jetra i tunjevina su također vrlo bogat izvor željeza.

2. Voće

Sirovo  i svježe voće osigurat će odgovarajuće hranjive tvari koje su potrebne ženama iznad 30 godina. Željezo i kalcij su najvažniji nutrijenti za žene. Uključite voće poput papaje, breskve, masline, jagode, narandže i brusnice u vašu prehranu. Umjesto opredjeljenja za brzu hranu, počnite jesti svježe voće kako bi se borili protiv gladi i umora.

3. Kalcij

Kalciji se najbolje može konzumirati uz vitamin D i magnezij. Nakon 30, dobri ugljikohidrati i masti vas štite od bolesti srca i povećanja krvnog pritiska. Preferirajte mliječne proizvode sa niskom masnoćom. Špinat, riba na žaru, kao što je losos, tuna, posni sir, jaja, obrano mlijeko i žitarice su bogate kalcijem. Životinjski proteini apsorbiraju kalcij iz tijela, tako, smanjite unos životinjskih proteina u vašoj prehrani. Za održavanje zdravog tijela, čak i nakon 30 počnite jesti biljne proteine, kao što su tofu, orasi, grah i špinat.

4. Masti

Kako bi smanjili lošu razinu holesterola, žene starije od 30 moraju  unositi u organizam namirnice bogate mono-zasićenim mastima. Ove masti štite od srčanih bolesti, smanjuju razinu šećera u krvi i krvni pritisak. Zdrave masti također poboljšavaju formiranje krvnih stanica i cirkulaciju krvi u tijelu. Bademi, indijski oraščić, govedina, zobene pahuljice, tjestenina, smeđi kruh, orasi, sezam i sjemenke tikve su bogate mono-zasićenim mastima. Biljni ulja kao što su maslinovo ulje, canola ulje, ulje sjemenki grožđa i laneno ulje su također zdrave masti za žene starije od 30 godina.

KOMENTARI