instant fap

“Žene sa Sane” uredile prostor oko spomen obilježja

“Žene sa Sane” uredile prostor oko spomen obilježja

Na lokalitetu spomen obilježja koje je posvećeno šehidima i civilnim žrtvama rata naselja Mahala, Muhići i Otoke, danas je organizovana akcija uređenja u kojoj su učeće uzele članice Udruženja “Žene sa Sane”.

Čitav prostor je očišćen, zasađeno je cvijeće i ukrasno žbunje, a u međuvremenu su sanirana oštećena na prostoru oko spomen obilježja. Na mjesto je vraćena istrgnuta česma, a isto će biti i sa oštećenom metalnom ogradom.

Predstavnik mještana, Samir Ćehajić, zahvalio je vrijednim članicama pomenutog udruženja na današnjim aktivnostima, a prema riječima Đule Huremović, “Žene sa Sane” će u narednom periodu na sebe preuzeti brigu o izgledu i uređenju ovog lokaliteta

Podsjećamo da su nepoznati vandali prije sedam dana oštetili prostor oko ovog spomen obilježja pri čemu su potrgali stubove nosače ograde, uništili česmu i oštetili obližnji betonski šaht.

Spomen obilježje koje je podignuto u znak sjećanja na 75 mještana Mahale, Muhića i Otoka koji su bili žrtve agresije na naš grad i zemlju, izgrađeno je i otvoreno prije godinu dana.

KOMENTARI