“Žene sa Sane” uredile prostor oko spomen obilježja

HomeLokalne temeSanski Most

“Žene sa Sane” uredile prostor oko spomen obilježja

Odličan uspjeh sanskih učenica

Na lokalitetu spomen obilježja koje je posvećeno šehidima i civilnim žrtvama rata naselja Mahala, Muhići i Otoke, danas je organizovana akcija uređenja u kojoj su učeće uzele članice Udruženja “Žene sa Sane”.

Čitav prostor je očišćen, zasađeno je cvijeće i ukrasno žbunje, a u međuvremenu su sanirana oštećena na prostoru oko spomen obilježja. Na mjesto je vraćena istrgnuta česma, a isto će biti i sa oštećenom metalnom ogradom.

Predstavnik mještana, Samir Ćehajić, zahvalio je vrijednim članicama pomenutog udruženja na današnjim aktivnostima, a prema riječima Đule Huremović, “Žene sa Sane” će u narednom periodu na sebe preuzeti brigu o izgledu i uređenju ovog lokaliteta

Podsjećamo da su nepoznati vandali prije sedam dana oštetili prostor oko ovog spomen obilježja pri čemu su potrgali stubove nosače ograde, uništili česmu i oštetili obližnji betonski šaht.

Spomen obilježje koje je podignuto u znak sjećanja na 75 mještana Mahale, Muhića i Otoka koji su bili žrtve agresije na naš grad i zemlju, izgrađeno je i otvoreno prije godinu dana.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0