instant fap

Žene Srebrenice zabrinute zbog sporosti u procesu ekshumacija

Svi se Srebrenice sjete 11. jula, kada su masovne dženaze, i sve na tome i ostane. Praznih obećanja nam je i previše, kazale su Žene Srebrnice.

Žene Srebrenice ogorčene su zbog sporog procesa traženja nestalih, ali i nedovoljnog angažmana nadležnih instituacija oko ekshumacija na prostoru Podrinja.

Još jednom su danas mirnom protestnom šetnjom ulicama Tuzle ukazale na ovaj problem i pozvale sve relevantne instituacije da ne zatvaraju oči pred njihovim zahtjevima i konačno počnu raditi svoj posao.

„Nedopustivo je da je proces traženja nestalih gotovo i obustavljen a da mi i dalje tragamo za kostima naših najmilijih. Svjedoci smo da je sve manje ekshumacija i da će vrijeme učiniti svoje tako da će za izvjesno vrijeme biti besmisleno i pokušavati uraditi nešto više jer tragovi zločina sve više nestaju, a tako i kosti naših najmilijih”, poručile su danas u Tuzli članice Udruženja Žene Srebrenice.

Podsjetile su i na veliki broj zločinaca koji i dalje šetaju ulicama njihove Srebrenice i niko ne poduzima ništa da ih izvede pred lice pravde.

„Nikada nismo bile nezadovoljnije jer je situacija sve teža i teža, i čini se da nema izlaza za rješenje naših problema, Svi se Srebrenice sjete 11. jula, kada su masovne dženaze, i sve na tome i ostane. Praznih obećanja nam je i previše”, kazale su Žene Srebrnice, uz napomenu da će i dalje nastaviti s mirnim protestima.

KOMENTARI