instant fap
NaslovnicaVijesti

Ženi iz Zagreba na račun uplatili 3,2 milijarde kuna!

Ženi iz Zagreba na račun uplatili 3,2 milijarde kuna!

Djelatnik Hrvatske poštanske banke problijedio je kad je na kraju radnog dana provjerio naloge za isplatu. Naime, umjesto 50 kuna, jednoj ženi je na račun uplatio više od tri milijarde kuna. Djelatnici banke odmah su se uputili na adresu vlasnice računa.

Kad je jedna žena iz Zagreba došla u poslovnicu Hrvatske poštanske banke i zatražila uplatu od 50 kuna na svoj račun, nije niti slutila da će vrlo brzo postati milijarderka.

Naime, djelatnik banke greškom je kopirao broj njezinog računa u polje za iznos isplate, te je na njezin račun uplaćeno 3,2 milijarde kuna.

Bankar je grešku otkrio na kraju radnog dana, kad je provjeravao naloge za isplatu, a sve se odvijalo tijekom prošlog petka. Djelatnik je odmah obavijestio nadređene o svemu što se dogodilo, te je nazvao ženu koja nije niti znala koliko novca ima na računu.

Iste večeri su joj djelatnici HPB-a pokucali na vrata kako bi potpisala punomoć, pišu 24sata, nakon čega su bankari mogli raspolagati novcem na njezinom računu te su prebacili milijarde natrag u banku.

Banka ne može bez dozvole klijenta raspolagati njihovim novcem, pa u slučaju da klijent to odbije, banka pokreće sudski postupak i traži prisilnu naplatu, a sud u međuvremenu blokira sporni iznos.