instant fap

Ženskaroši žive kraće?

Promiskuitetno ponašanje muškarcima oduzima previše energije. Zaboravljaju na zdravu prehranu i druge važne životne stvari pa umiru ranije od ostalih muškaraca, pokazalo je istraživanje koje je tim znanstvenika proveo na Sveučilištu New South Wales.

“Iz perspektive evolucije i razmnožavanja je česta promjena partnera pozitivna, kako u životinjskom tako u ljudskom svijetu. Međutim, promiskuitet ima svoju cijenu. Pokusi s ribama su pokazali da mužjaci koji se redovito pare s novim, uvijek različitim partnericama zaboravljaju na hranu. Zbog toga sporije rastu i ranije ugibaju”, objašnjava Rob Brooks, voditelj istraživanja.

S druge strane, mužjaci ribe koji su ‘bili vjerni’ rasli su brže, zdravije i duže su živjeli.

“Posljedice promiskuitetnog ponašanja kod ljudi nisu još dovoljno istražene. Zaključci koje smo dobili na temelju proučavanja životinja svakako su upozorenje za sve muškarce koji često mijenjaju seksualne partnerice”, rekao je koautor studije, Alex Jordan, prenosi metro-portal.hr.

Znanstvenici i psiholozi upozoravaju da muškarci koji žive u čvrstim vezama žive duže jer žive zdravije, što nije povezano sa samim seksualnim činom već zdravijim oblikovanjem zajedničkog života.

KOMENTARI