instant fap

“ZIRAAT BANKA” u Sanskom Mostu

“ZIRAAT BANKA” u Sanskom Mostu

U Sanskom Mostu je danas svečano otvorena poslovnica „Ziraat banke“, koja se nalazi na Trgu ljiljana, a ovaj događaj su predstavnici ove turske banke u BiH, kao i lokalni zvaničnici te poslovni ljudi iz našeg grada.

Istaknuto je kako „Ziraat“ banka nudi povoljne kredite poduzetnicima, te da posjeduju izuzetno povoljne kreditne linije kada je riječ o ruralnom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta.

Ovo je 29 poslovnica ove poznate turske banke na području BiH, a na ovom mjestu zaposleno je šest mladih ljud. Poslovnicu su svečano otvorili direktor „Ziraat banke“ u BiH, Elvedin Lagarija i načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić.

U oblasti poljoprivrede „Ziraat banka“ nudi kredite za kupovinu, izgradnju ili rekonstrukciju pratećih objekata u poljoprivredi, kupovina potrebnih strojeva ili opreme, kupovina potrebnih sjemena biljaka ili sadnica voća ili za obrtna sredstva, investicije ili opremu

. U oblasti turizma nudi se kredit za izgradnju, adaptaciju i proširenje turističkih kapaciteta ili upotpunjavanje turističke ponude. U oblasti stočarstva krediti se nude za kupovinu glavnog stada ili jata za proizvodnju ili pak financijsko servisiranje u uzgoju stoke.

Za samostalne djelatnosti nude se krediti za ulaganje u obrtna sredstva i opremu ili investicije za postojeće i nove djelatnosti u oblasti proizvodnje ili uslužnih djelatnosti.

KOMENTARI