Život je prekratak za lažni osmijeh i lažne prijatelje

HomePozitivne priče

Život je prekratak za lažni osmijeh i lažne prijatelje

Bolje biti sam nego s “krivom” osobom!

Uvijek čavrljam s blagajnicom u trgovini. Razgovarat ću s vozačem Uber-a na putu do aerodroma. Počet ću razgovor s ocem koji stoji sa strane na nogometnoj utakmici ili s mamom koja sjedi sama na roditeljskom sastanku.

Jednostavno smatram da je lakše proći kroz ovaj život ako ti je ugodno.

Zbog toga imam raznovrstan krug prijatelja iz svih slojeva života. Mislim da je važno otvoriti se različitim perspektivama i životnim prilikama.

I iako mi ne smeta čavrljanje ili razgovor na školskim priredbama, kako postajem starija, sve sam sigurnija u jednu stvar:

Kao što izreka kaže, “Život je prekratak za lažni sir ili lažne prijatelje.”

Vidiš, trenutno sam u gužvi. Imam tri aktivna tinejdžera, posao sa punim radnim vremenom, muža koji putuje i psa koji zahtijeva puno pažnje. U dobrim danima vlada samo nered. U lošim danima stvari držim skupa selotejpom i molitvom.

Želim biti dobra osoba, dobar prijatelj, ali nemam vremena za igre. Ne mogu provesti svojih nekoliko slobodnih sati sa “prijateljima” koji zovu samo kad im nešto treba ili su pasivno agresivni kada dođe do nesporazuma. Ne želim se brinuti za svaku riječ koja mi izlazi iz usta ili da me ocjenjuju u svakom mojem pokretu. Ne želim se natjecati s drugim ženama, u načinu na koji izgledamo ili rodimo ili uspjehom naše djece.

I baš sam preumorna na kraju svakog dana da bih se pretvarala da sam nešto što nisam.

Nitko nema vremena za to.

Trebam prijatelje koji vjeruju u najbolje od mene, čak i kad sam najgora; prijatelje koji me razvesele na svakom koraku nove avanture i plaču uz mene kad me boli; prijatelje koji dođu s bocom vina nakon lošeg dana i kavom nakon neprospavane noći.

I prave prijatelje koji znaju da ću učiniti isto.

Želim biti s mamama koje iz rovova pričaju svoje priče, one u kojima razgovaraju o borbama u svojim brakovima ili strahu za svoju djecu. Volim žene koje otvoreno dijele svoju čudesnu kremu za njegu kože i priznaju da je njihov kuhinjski pult čist samo zato što stvari guraju u ladicu. Moram biti s ljudima koji se ne groze kad im kažem da sam suočena s depresijom ili da se neprestano borim s nekom od svojih kćeri.

Želim prijateljstva koja me ispunjavaju jer nitko nikada nije zadovoljan nakon što jede umjetni sir.

I nikad nitko nije zadovoljan što provodi vrijeme s umjetnim prijateljima.

Ja sam sretna djevojka. Stvorila sam – i održavala – prijateljstva koja su me zadovoljila. Prošli smo kroz rođenje naše djece i smrt nekih naših roditelja. Držali smo si ruke na pogrebima prijatelja i dijelili oproštaj od srca, dok smo promatrali kretanje kombija koji su nosili naše stvari širom zemlje. Plakali smo suze radosnice zbog djece koju volimo i dijelili smo pizze u večernjim satima kad smo mislili da ne možemo biti majke niti jednu minutu više – preživjeli smo samo zato što smo se međusobno družili.

Imali smo teške razgovore kada je iskrenost – bez obzira koliko brutalna – bila najslađa stvar koju smo mogli ponuditi, i držali smo jezike zavezanima kada smo znali da je nekome potreban odušak. Davali smo savjete o se su i ohrabrenje kada se bavimo teškom svekrvom. Štitili smo duše na svaki način i čuvali tajne od vanjskog svijeta.

Bez osude. Bez očekivanja. Bez animoziteta. Bez pisanja bodova. Bez lažnih prijatelja.

Samo ljubav, prihvaćanje i puno smijeha.

Život je kratak, a nikad se ne zna što će sutra donijeti.

Pronađite prijatelje koji vam ispunjavaju život radošću i podržavaju vas bez obzira na sve.

Samo ne trošite ni sekundu tog vremena  jedući lažni sir.

Izvor: pozitivanstav

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0