Život na sjeveru Švedske: Probijanje kroz snijeg i pranje veša u zaleđenom jezeru

HomeVijestiGlobus

Život na sjeveru Švedske: Probijanje kroz snijeg i pranje veša u zaleđenom jezeru

Marija s Balkana otišla u Švedsku, tamo izdržala 30 dana: ‘Evo šta me šokiralo‘

Jonna Jinton na svom YouTube kanalu dijeli videa koja prikazuju kako izgleda život u malom selu na sjeveru Švedske, a između ostalog pokazala je kako izgleda svakodnevno probijanje kroz snijeg i pranje veša u ledenom jezeru.

Jinton u svojim videima i na blogu priča kako je s 21 godinu odlučila preseliti iz Geteborga u selo na sjeveru Švedske, gdje se zajedno sa svojim suprugom bavi slikanjem, fotografijom i izradom nakita.

“Moj suprug Johan radi kao kovač i zajedno dizajniramo svoj vlastiti srebrni nakit koji pakujemo i šaljemo iz našeg prekrasnog doma kupcima širom svijeta”, piše na Joanninom blogu.

Na YouTube kanalu u više od 50 videa predstavila je svakodnevnicu uvjetovanu izuzetno oštrom klimom i niskim temperaturama.

Jedan od najgledanijih videa na kanalu je onaj u kojem pokazuje “nordijsku jutarnju rutinu” koja uključuje kupanje u zaleđenom jezeru.

Jinton na snimku u oskudnoj odjeći dolazi do prethodno iskopane rupe u ledu, uskače u vodu i na kraju u potpunosti zaranja ispod leda. Nakon “osvježavajuće” kupke youtuberka je zapalila vatru kako bi se ugrijala.

Drugi videosnimci na njenim profilima na društvenim mrežama prikazuju svakodnevna dešavanja u selu okruženom šumom – uključujući pojavu sjeverne svjetlost koja oduzima dah, poteškoćama tokom pokretanja automobila na velikim minusima, ali i problemima koje uzrokuje nevrijeme poput polomljenih prozora i snijega u sobi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0