Životna priča jednog od najtraženijih glumaca današnjice: Ko je zapravo Pedro Pascal?

HomeMagazin

Životna priča jednog od najtraženijih glumaca današnjice: Ko je zapravo Pedro Pascal?

Srušeni su svi američki snovi, samo Rocky živi vječno

Pedro Pascal trenutačno je jedan od najtraženijih glumaca zahvaljujući zapaženim ulogama u serijama i filmovima koji redom postaju hitovi.

Jedna od njih je serija The Last Of Us nastala prema popularnoj videoigri smještenoj u postapokaliptičnu civilizaciju gdje jedan preživjeli mora zaštititi 14-godišnju djevojčicu koja bi mogla biti posljednja nada čovječanstva. No ovom su 47-godišnjaku igrica i takva tematika bile potpuno strane.

“Iskreno, nisam ni čuo za igru kada sam pozvan na audiciju, a i njihova je uputa glasila da je ne igram. Naravno, ignorirao sam upozorenje, ali bio sam strašno loš igrač.

Nemam nikakve vještine za to, nije li to baš tužno. Stvarno sam pokušao, ali nakon samo nekoliko minuta morao sam igranje prepustiti svome nećaku koji je u tome odličan”, rekao je glumac koji je uspio i zaboraviti da je dobio ulogu.

Uzeo je tablete za spavanje neposredno prije nego što su ga nazvali producenti i rekli mu da je uloga Joela Millera njegova.

“Bio sam uzbuđen, barem mislim da sam bio jer se ne sjećam. Probudio sam se iduće jutro i prva mi je misao bila: ‘Čovječe, baš želim tu ulogu'”, ispričao je nedavno Pedro koji napominje da nema mnogo poveznica s likom kojega glumi.

Joel ima veliki kapacitet za nasilje i dobar je u tome. Kao klinac, nikada se nisam tukao, a pogotovo ne kao odrasla osoba. Nasilje me jako plaši. No je li to općenito strah od nasilja ili, pak, strah od nasilja za koje sam ja sposoban?

Ne volim ni bol, bila ona fizička, psihička ili emotivna. Ma nisam čvrst tip, više sam kao lubrikant. Želim da je ljudima lijepo. Ne znam kako funkcionirati ako nekome zbog mene nije dobro i svim želim ugoditi“, govori Čileanac koji je odrastao u Teksasu.

Naime, njegovi roditelji, majka psihologinja Veronica Pascal Ureta i otac Jose Balmaceda Riera, specijalist za neplodnost, morali su pobjeći od režima diktatora Pinocheta čiji su bili oštri protivnici.

“Bili su liberali, podupirali su Allendea u vrijeme kada je Čileom vladala vojna diktatura. Sudjelovali su u pokretu otpora i bili su protiv zločina nad ljudima koji su počinjeni u tom opasnom vremenu. Oni koji bi izrazili svoje mišljenje, nestajali bi i oni su pomagali ljudima koji su bili u opasnosti. Ušuljali su se u ambasadu Venezuele u Santiagu nakon što su se skrivali šest mjeseci i zatražili azil za cijelu obitelj”, opisao je prije nekoliko godina, podsjeća Story.

Spas su pronašli u Danskoj, a zatim u SAD-u gdje je mali Pedro isprva gradio plivačku karijeru, ali od nje je odustao kada je shvatio koliko ga privlači školska dramska trupa. Posvetio se glumi, a nakon što je njegova majka 1999. godine počinila samoubistvo, počeo je koristiti njezino prezime.

Bila je to posveta njoj, a možda se i želio distancirati od oca koji je bio među optuženima da je bez znanja pacijentica mijenjao zaleđene oplođene jajne stanice. Također, optužen je da nije prijavio više od milion dolara zarade u svojoj klinici, a prije nego što je stao pred suca, pobjegao je u rodni Čile.

Glumac tvrdi da je razlog promjene prezimena ipak činjenica da je Amerikancima teško izgovoriti Balmaceda pa je kao Pedro Pascal “eksplodirao” na svjetskoj sceni. A vatreni put do slave počeo je serijom Igra prijestolja gdje je glumio princa Oberyna Martella. Iako je glumio u jednoj sezoni, postao je miljenik publike, a svoje scene snimao je u Dubrovniku, u koji se vratio 2020. na snimanje filma Nepodnošljiva težina golemog talenta.

“Za mene je to bio nevjerojatan povratak na mjesto gdje sam doživio jedno od najboljih iskustava u životu. Dubrovnik je i jedno od najljepših mjesta koje sam ikada posjetio, ondje sam radio na seriji koju obožavam s divnim kolegama. Bilo je kao san. Kada smo došli, prošetao sam, sjedio na lokaciji gdje smo snimali i shvatio – pa ovdje je sve počelo“, rekao je za GQ.

Na filmu Nepodnošljiva težina golemog talenta radio je s glumačkim uzorom Nicolasom Cageom čiji je fan od mladosti.

“Bio mi je glumački partner, nije li to baš cool”, uzbuđeno je opisao Čileanac koji glumi i Mandaloriana u istoimenoj seriji čija se treća sezona prikazuje na platformi Disney+.

Zbog projekata u kojima je sudjelovao Pedro je postao velika zvijezda, a sa slavom su došli i brojni profili koje na društvenim mrežama otvaraju njegovi obožavatelji. Priznaje da u tome uživa i prati ih, a najdraži mu je profil Pedro Pascal Fan Account. I oni, kako i mediji, nagađaju koga ljubi ovaj Latino muškarac.

Povezivalo ga se s glumicama Marijom Dizzijom, Lenom Headey i Robin Tunney, ali o tim romansama nikada nije htio govoriti. Tu je i glumica Sarah Paulson koju jako voli, ali samo kao jednu od svojih najboljih prijateljica. Upoznali su se u septembru 1993, nekoliko dana nakon što se preselio u New York gdje je studirao na Umjetničkoj školi Tisch. Oboje su istog dana naletjeli na glumca Woodyja Harrelsona pa ih je povezala priča o tome kako su na ulici vidjeli poznatu osobu. Postoje i neke priče da je homoseksualac, no Pedro Pascal odbija pričati o svom životu i nastavlja osvajati srca i ženske i muške publike.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0