instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Životni problemi ne poznaju entitetske granice

Životni problemi ne poznaju entitetske granice

Opština Oštra Luka, koja se nalazi u najbližem susjedstvu Sanskog Mosta, odmah preko  entitetske granice, godinama muku muči s pitanjem vodosnabdjevanja.

Zbog toga su odlučili da pomoć potraže u komšiluku, a ovaj primjer još jednom pokazuje kako stvarni životni problemi ne poznaju međunentitetske, političke ili bilo koje druge granice.Lokalna vlast u Sanskom Mostu načelno je dala zeleno svjetlo za priključenje 450 domaćinstava s područja susjedne Opštine Oštra Luka, iz entiteta Republike Srpska, na gradski vodovod.

Načelnik Oštre Luke, Dragan Stanar, uputio je okavav zahtjev institucijama vlasti u Sanskom Mostu, obrazloživši ga činjenicom da se u ovoj opštini ne raspolaže izvorištima koja bi mogla obezbjediti dovoljne količine vode za sva domaćinstva.

U preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ dali su pozitivno mišljenje i potvrdili kako mogu obezbjediti dovoljne količine vode za korisnike u Oštroj Luci. Njihov prijedlog je da se priključenje izvrši u Novom Naselju, gdje je linija razgraničenja između dvije opštine i dva entiteta.

Na tom mjestu biće postavljen i vodomjer koji će očitavati potrošnju vode, a fakturisanje će se vršiti prema isporučenoj količini vode opštini Oštra Luka. U narednom periodu poduzeće se aktivnosti u cilju realizacije ovog projekta, a treba istaći kako Sanski Most raspolaže najmodernijim postrojenjima za preradu i distribuciju pitke vode.

KOMENTARI