instant fap

Zlatan Ibrahimović ide u Hammarby, ali kao suvlasnik ekipe iz Stockholma

Zlatan Ibrahimović ide u Hammarby, ali kao suvlasnik ekipe iz Stockholma

Zlatan Ibrahimović jučer je na društvenim mrežama objavio dres švedskog Hammarbyja sa svojim imenom na leđima, a s obzirom na to da 38-godišnjak još uvijek nema klub svi su pomislili da se vraća u Švedsku kao nogometaš.Ipak, od toga nema ništa, a Ibrahimović će zaista u Hammarby, ali kao suvlasnik ekipe iz prijestolnice Švedske. 

“Dogovorio sam s Hammarbyjem i AEG-om da ova stvar postane globalna koliko god je moguće. Važno je da za Hammarby znaju svi na svijetu. Ne samo u Švedskoj, nego širom svijeta. Svi treba da znaju ko je Hammarby i kada vide grb kluba da kažu: To je Hammarby”, rekao je Ibrahimović u razgovoru za švedski Sport Bladet. 

Ibrahimović je kupio 50 posto dionica Hammarbyja koje su u vlasništu American Anschutz Entertainment Groupa (AEG). S obzirom na to da AEG ima skoro 50 posto dionica Hammarbyja može se reći da je Ibrahimović sada vlasnik 1/4 dionica ekipe iz Stockholma. 

“Igrao sam u Galaxyju i stekao dobar odnos sa ljudima iz AEG-a. Sada sam dobio priliku da postanem njihov partner i to je nemoguće odbiti. Ne za ljude koji su tako uspješni u biznisu. Pored toga povezan sam sa Švedskom i sve se poklopilo. 

Ibrahimovića u Hammarbyju čeka prava kolonija Balkanaca. Tu je golman Davor Blažević, defanzivac Vladimir Rodić, veznjak Alexander Kačaniklić i napadači Darijan Bojanić, Nikola Đurđić i Muamer Tanković. 

Zlatan je isključio mogućnost da igra u Švedskoj u budućnosti.

KOMENTARI