instant fap

Zlatna medalja za Sarajevsku pivaru

O kvaliteti ocjenjivanih uzoraka prof. dr. emeritus Dževad Jarebica je istakao kako su u uzlaznoj putanji i da su na Sajmu izloženi najbolji

Drugog dana 39. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive dodjeljena su priznanja za kvalitet proizvoda. Ocijenu uzoraka vršio je Poljoprivredno-prehrambeni fakultet iz Sarajeva, a dodijeljeno je 14 zlatnih i osam srebrnih medalja.
Posebno priznanje za sadržajan nastup na 39. Sajmu šljive u Gradačcu dobila je Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak.

Priznanje za sadržajan nastup dodijelio je profesor emeritus Dževad Jarebica, zlatne medalje direktor Sajma Husein Topčagić, a srebrne dekan Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Mirsad Kurtović.

O kvaliteti ocjenjivanih uzoraka prof. dr. emeritus Dževad Jarebica je istakao kako su u uzlaznoj putanji i da su na Sajmu izloženi najbolji. On je pozvao izlagače da i naredne godine daju proizvode u što većem broju na ocjenu kvalitete, kako bi na domaćem i inostranom tržištu vidjeli gdje smo i šta smo.

“Iako su teška vremena, želja nam je da u narednom periodu imamo veći broj kvalitetnih prehrambenih artikala. Očekujem da će i firme iz regiona davati svoje uzorke na ocjenu kvaliteta, kako bismo uporedili ono što imamo i kako bismo mogli da prezentujemo ono što nemamo”, rekao je prof. dr. emeritus Dževad Jarebica.

Zlatne medalje: Mljekara Meggle Bihać (Talijnanska panna de cucuina, vrhnje za kuhanje 20% m.m.), Sarajevska pivara d.d Sarajevo (BH2O prirodna izvorska voda i Sarajevsko Radler pivo sa okuslom limuna), Vegafruit d.o.o. Gradačac (Voćna rakija Viljamovka 40% vol.alk.), Vega-Miks d.o.o. Živinice (Vegamix dodatak jelima sa sušenim povrćem), Solana d.d. Tuzla (Tuzlanska so sitna jodirana), Voćni rasadnik Srebrenik (Gala dvogdišnja sadnica jabuke), Mlin Nezić Gradačac (Brašno tip 400), Inmer-Mljekara Dukat Gradačac (Čvrsti jogurt 3,2 % m.m.), Pak centar Živinice (Dino kafa specijal – pržena mljevena kafa), Fana d.o.o. Srebrenik (Domaća marmelada miješana 700 gr. i Pasterizovani krastavac kornišon 650 gr.), Repaša Salko Gradačac (Med livada) i Pilkom d.o.o. Kerep-Gradaćac (Svježe pileće meso gril pile).

Srebrne medalje: Milch produkt Čelić (Tečni jogurt 3.2 % m.m.), Vegafruit d.o.o. Gradačac (Krastavac pasterizirani delikates i voćna rakija Šljivovica 40% vol.alk.), Sarajevska pivara d.d. Sarajevo (Sarajevsko pivo svijetlo), AS Amir d.o.o. Živinice (Petit biscuitis i MOLA sendvič-keks), Solana d.d. Tuzla (Mješano povrće za supe i variva) i Voćni rasadnik Srebrenik (Bezvirusna sadnica maline).

Oficijelni sponzori 39. međunarodnog Sajma šljive: Sarajevska pivara, Solana Tuzla i Petrokemija Kutina (Hrvatska).

Generalni sponzori: FDS i Unimedia Gradačac.

Sponzori: Mljekara Dukat, TMD Ai Gradačac, BSO, NLB banka, BH Telecom i Turistička zajednica TK.

Medijski pokrovitelji: FTV i RTVTK.

KOMENTARI