Zloupotrebe u policiji!?

Homeinmedia danas

Zloupotrebe u policiji!?

Teror nad uposlenicima u RTV Sana se nastavlja. Volonter Mido…

Ne stišava se bura oko zloupotreba uplata beneficiranog staža na koji pravo po zakonu imaju svi policijski službenici MUP-a USK-a.

Načelnik sektora kriminalističke policije Amel Kozlica je još u maju 2018. godine Vladi USK-a dostavio podatke o vremenskom rasporedu penzionisanja policijskih dužnosnika.

U prilogu ovog akta Kozlica je dostavio i spisak visokih dužnosnika policije koji na osnovu uvida u njihov personalni karton imaju pravo na penzionisanje u 2021. godini. Na samom čelu tog spiska je i nezakonito imenovani komesar Mujo Koričić.

Jasno je kako je i Ružnićeva Vlada znala da imenuje komesara koji ne zadovoljava kriterije iz Zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima.

Interesantno je da se ovi podaci podudaraju i sa spiskom policijskih dužnosnika koji je utvrdila financijska policija F BiH. Ono čime se danas bavi aktualni ministar policije Nermin Kljajić je utvrđivanje odgovornih za diskriminaciju policijskih službenika. 

Nekima je beneficirani staž uplaćivan pravovremeno, a neki su uskraćeni za ovo pravo. Na odgovor – ko je odgovoran za zloupotrebe u MUP-u USK-a, neće se dugo čekati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0