Zmajevi bez Spahića i Papca protiv Irske i Meksika

HomeSport

Zmajevi bez Spahića i Papca protiv Irske i Meksika

Prva utakmica RK-a “ Budućnost ”
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić spisak fudbalera za utakmicu sa Irskom objaviće najvjerovatnije za dva dana.
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 26. maja gostuje u Dublinu, kod reprezentacije Irske, a selektor bh. tima Safet Sušić objaviće spisak reprezentacije za ovaj meč najvjerovatnije 10. maja.
“Mislim da će konačni spisak biti objavljen 10. maja. Mogu odmah reći da će na njemu biti nekoliko novih igrača, ali još uvijek ne bih o imenima, jer čekam odgovore nekih od njih. Spisak kasni jer još uvijek nisam dobio odgovore”, kaže selektor BiH Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba.
Za utakmice sa Irskom i četiri dana kasnije sa Meksikom u Chicagu, Sušić neće imati na raspolaganju stoperski dvojac, Sašu Papca i Emira Spahića.
“Imam problem u zadnjoj liniji, gdje protiv Irske i Meksika neću moći računati sa povrijeđene Sašu Papca i Emira Spahića. Saša je povrijeđen već nekoliko sedmica i neće ga biti u kombinacijama za ove dvije prijateljske utakmice. Slično je i sa kapitenom Spahićem, koji će ipak putovati sa nama. On je kapiten reprezentacije i važno je da bude sa svojom ekipom. Srećom, za do sada mi niko drugi nije javio da je povrijeđen.”
Sušić je istakao kako Zlatan Muslimović neće biti na spisku za ovo okupljanje.
“Igrači koji igraju u Japanu, Kini ili Koreji neće biti na ovom spisku. Moraju igrati negdje u Evropi kako bi imali mjesta u reprezentaciji. Ipak, do početka kvalifikacija ima još dosta vremena i ukoliko mi neko zatreba, to se može promijeniti”.
Pape je zadovoljan formom većine reprezentativaca…
“Drago mi je da su u dobroj formi Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević, Sejad Salihović, koji igra sve bolje. Nekima je prvestvo završeno, pa su već na odmoru. Vidio sam da je i Boris Pandža igrao posljednju utakmicu, Begović je standardan na golu, kao i Miralem Pjanić u Romi. Senad Lulić se vratio nakon povrede i biće spreman, što je svakako dodatno ohrabrenje”, dodao je Sušić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0