Znaš li koliko te volim, Sanjanine moj?

Znaš li koliko te volim, Sanjanine moj?

Živa sam otkad tebe imam, znaš li to, Sanjanine moj? Svakog jutra, moja prva si misao. I slutim koliko topline ima u tvom dahu dok snen dočekuješ jutro.

I slutim koliko brzo pozdravljaš novi dan kada znaš da ćeš me uskoro vidjeti, uskoro, za minut ili dva. Dočekuje me muzika tvog osmijeha i moj dan može početi. Ne plašim se ničega dok god imam tebe. Ne plaši me niko dok god tvoja ruka pokriva moj dlan. Moj si sav svijet, znaš li to, Sanjanine moj?

Naše su godine projurile brže nego što razmislim prije nego te poljubim. I nemamo godišnjicu, nemamo našu klupu u parku niti mjesto na zidiću pored Sane, mi nemamo svoju pjesmu niti već odabrane kumove.

Mi nemamo ništa, a imamo sve. Naš praznik je onaj dan kad si odlučio da me voliš, i onaj kad sam odlučila da te volim više od života, i onaj kad si me poljubio prvi put, i onaj kad sam ti nacrtala srce na ruci, a ti prošaputao “Znam” da ne čuje niko, niko osim nas. Naše mjesto je svaka ulica u gradu gdje smo se ljubili očima i svaka kap Sane pored koje si me čekao.

Naša pjesma je svaki stih koji govori o ljubavi. I vječnosti u njoj. Naši kumovi? Lipe u Frontu, čempresi na obalama i pokoji hrast u zimska jutra. Mi nemamo ništa, mi imamo sve. Moj si mir i moj si nemir, znaš li to, Sanjanine moj? U ovom vremenu lošeg i zla, u budućnosti koju ne želim, u prošlosti koju zaboravljam, ti si mi utočište od tuga i prvi kojeg zovem kada sam sretna.

Znam napamet oblik tvojih obrva i meke obrise tvojih usana, znam koju boju ti dobiju oči kada mene ugledaš i kako ti se željom oboji glas kada mi želiš reći ono što nikad ne izgovaraš. Znam kako mi klecaju koljena kada miris tebe osjetim.

Moja si svrha i smisao, znaš li to, Sanjanine moj? I ne brinem ni o čemu dok te imam, dok me imaš. I ne razmišljam ni o jednoj drugoj ljubavi, osim o ovoj našoj, većoj od svemira. Ne treba mi niko, dokle god si ti moj neko. Zauvijek tvoja, zauvijek moj.

Znaš li koliko te volim, Sanjanine moj?

A.F. (nastavak)

foto Pivalić Zaim

KOMENTARI