instant fap

Zvjezdan Misimović: Pokrenuo sam modnu marku u Americi

Zvjezdan Misimović: Pokrenuo sam modnu marku u Americi

Zvjezdan Misimović Miske (38), rekorder po broju nastupa u dresu fudbalske reprezentacije BiH, odlučio je za PressMedia.ba otkriti kako provodi dane, čega se rado sjeća al i neke druge zanimljive detalje.

“Najljepše mi je sigurno bilo u Wolfsburgu, ali i najuspješnije. Ako govorimo o navikavanju na život po gradovima Evrope, mogu reći da nije bilo teško. Ali ako govorim o navikavanju na život u Kini, rekao bih da je bilo jako teško na početku jer sam se susreo sa drugačijim mentalitetom, hranom, a posebno mi je teško padala odvojenost od porodice.”

Možeš li izdvojiti neki momenat koji ćeš pamtiti kao najdraži, da li je to npr kada si sa Džekom osvojio titulu Bundeslige, ili nešto sasvim drugo?

“U klubskoj karijeri mi je najdraža titula sa Wolfsburgom, pošto je prva u historiji kluba i bilo je to zaista nešto posebno, dok bih kao najdraži momenat sa reprezentacijom izdvojio plasman na Svjetsko prvenstvno u Brazilu.”

Rođen si u Minhenu gdje i danas živiš sa porodicom. Sjećaš li se prvih koraka u fudbalu i momenta kada si odlučio da će to biti tvoj poziv?

“Sa 5 godina sam počeo trenirati u klubu, a već sa 8 godina sam dobio poziv od Bayerna. Međutim, otac mi nije dao da pređem. Tek sa 15-16 godina počeo sam ozbibljnije da se bavim fudbalom, a do tada, može se reći, da je sve bilo “just for fun.””

Omladinska škola Bayern Minhena – možeš li opisati tu fazu svoje karijere?

“Sa 14 godina sam prešao u Bayern i počeo trenirati 6x nedeljno. Bio je jako naporno ali sam tu naučio mnogo toga, uz mnogo odricanja. Naprimjer, kada su drugi išli na odmor, ja sam išao na pripreme. Jednostavno nije bilo vremena za odmor, ali je rezultiralo uspjehom.”

Savjetnik si Izvršnog odbora u FS BiH. Igrač si koji se dokazao na terenu, neko ko je srcem igrao za Reprezentaciju, raja te voli i poštuje. Postoji li nada da ćeš jednog dana biti i direktor FS BIH?

“Pa trenutno sam vd tehnički direktor, i zahvalan sam na ukazanom povjerenju i za obavljanje funkcije savjetnika Izvršnog odbora kao i za trenutnu funkciju vd direktora, jer mi to omogućava da upoznam fudbal iz nekog drugog ugla, pa mogu reći da i danas mnogo toga naučim.”

Ko ti je najbolji prijatelj iz reprezentacije, možeš li nekoga izdvojiti?

“Edin Džeko, definitivno. Sa njim dijelim najljepše uspomene.”

Kada već govorimo o reprezentaciji, koja ti je najdraža utakmica, gol, momenat?

“Najdraža utakmica sa reprezentacijom mi je na legendarnom stadionu Marakana protiv Argentine, najdraži gol protiv Bjelorusije, a momenat, kao što sam već i rekao – plasman na Svjetsko prvenstvo.”

Imaš li ambicije biti trener?

“Nemam takve ambicije, mada svi kažu da bih trebao.”

Čime si zamjenio vječitu ljubav prema fudbalu, u čemu si se pronašao?

“Za sada mi je funkcija u Fudbalskom savezu BiH jako zanimljiva. Pored toga, pokrenuo sam jednu modnu marku u Americi – zove se “Distorted People”, tako da nije monotono nikad”, rekao je Miske za PressMedia.ba.

I za kraj, otac si trojice sinova – hoće li te ijedan zamijeniti?

“Oni neka igraju dok imaju volje, meni je najvažnije da se bave sportom, a za ostalo – vidjet”

KOMENTARI