Zvjezdan Misimović zvanično direktor Zmajeva: Uvijek sam bio na raspolaganju

HomeSport

Zvjezdan Misimović zvanično direktor Zmajeva: Uvijek sam bio na raspolaganju

ZVJEZDAN MISIMOVIĆ: Još nismo dogovorili moju oproštajnu utakmicu

 

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Zvjezdan Misimović stupio je zvanično na dužnost direktora A reprezentacije na nedavnom žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024, stoji na stranici Saveza.

Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je za reprezentaciju BiH upisao 84 nastupa i postigao 26 golova, Misimović je imao različite dužnosti u NS/FS BiH.

Obavljao je poslove tim koordinatora i tehničkog direktora „A“ selekcije, te savjetnika Izvršnog odbora NS/FS BiH za fudbalska pitanja.

Uz brojne uspjehe koje je ostvario tokom karijere, najvažniji je svakako plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. a put u Brazil upravo je trasirao Misimović, majstorskim potezima kreirajući igru našeg tima.

„Ovo je veliki izazov za mene, ali čvrsto vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem donijeti novi pogled na fudbal i stvari oko njega. Uvijek sam bio na raspolaganju, i sve što sam prošao u karijeri spreman sam podijeliti sa našim igračima, stručnim štabom, rukovodstvom Saveza. Pred nama je još mnogo posla, međutim osjeća se pozitivna atmosfera u svlačionici, dolaze, mladi talentovani igrači od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari. Ponovo smo u A Uefa Ligi Nacija, a u kvalifikacijama za Euro imamo šansu da se direktno plasiramo na završni turnir, što nam je i cilj“, zaključio je Misimović.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0