instant fap
NaslovnicaSport

Meho Kodro: Pjanić bi se odlično uklopio u igru Barcelone

Meho Kodro: Pjanić bi se odlično uklopio u igru Barcelone

Kodro smatra da je Miralem Pjanić profil igrača kakav je potreban Barceloni

Legenda španske Barcelone, nekadašnji selektor reprezentacije BiH i bivši bh. reprezentativac Meho Kodro u razgovoru za “Dnevni avaz” govorio je o našem nacionalnom timu te prvim zvijezdama Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću.

Na pitanje o A reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Kodro kaže:

“Pratim reprezentaciju koliko mogu, malo izdaleka, ali pratim. Šteta je što nismo izborili plasman na Euro u Francusku, ali bit će prilika”.

Kodro je također prokomentarisao i igre Miralema Pjanića i Edina Džeke ove sezone u Romi.

“Pjanić ima mjesta da igra u boljoj ekipi nego što je Roma. On može igrati u svakom velikom europskom klubu. Nadam se da će već ovog ljeta realizirati transfer. Džeko je imao turbulentnu prošlu godinu. On je odličan igrač i prema svemu što vidim, malo je izgubio na samopouzdanju, a to za napadača nije dobro. Kada se vrati to samopouzdanje, golovi će doći.

Nekadašnji bh. reprezentativac smatra da je Pjanić idealan igrač za Barcelonu.

“Naravno da Miralem može igrati u Barceloni. Već su me neki španski novinari pitali za njega. On je profil igrača kakav treba Barceloni. Bliži je igri koja odgovara Barci nego Realu, a nama je ptoreban takav profil igrača. Mire ima dobru viziju igre, dobru loptu, tehnički je jak i smatram da bi se lagano adaptirao u ekipi kakva je Barca, rekao je Kodro u razgovoru za “Dnevni avaz”.

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI