instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ambasador Slovenije: Nema potrebe za radikalnim potezima

Ambasador Slovenije: Nema potrebe za radikalnim potezima

Nakon što su policijski službenici savladali i uhapsili Redžepa Bajramovića, koji je danas prijetio da će se ubiti skokom sa Ambasade Slovenije u Sarajevu zbog devizne štednje, oglasio se i slovenački ambasador Iztok Grmek, javlja TV1.

“Ambasada Slovenije u BiH mogla je predvidjeti da će možda nekada doći do ovakvog slučaja, ali nismo očekivali da će se to desiti na ovakav način. Umjesto da gospodin koji ima staru deviznu štednju kod Ljubljanske banke dođe u Ambasadu da razgovara sa nama, nismo mogli pretpostaviti da ćemo s njim razgovarati na krovu”, kazao je ambasador Grmek novinarima nakon ovog incidenta.

Podsjećamo, Bajramović se jutros popeo na krov Ambasade sa zahtjevima u vezi s deviznom štednjom koju je imao u Ljubljanskoj banci. Držao je transparent na kojem je pisalo: “Hoćemo našu deviznu štednju odmah i sad. Slovenija nas je pokrala, a sud je to potvrdio”.

Ambasador Grmek potvrdio je da je razgovarao sa Bajramovićem, te ga obavijestio da Slovenija implementira presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Ališić i drugi”, koja se odnosi na stare devizne štediše. Kazao mu je takođe da nema potrebe za radikalnim potezima.

Bajramović je 30. novembra prošle godine podnio zahtjev za povrat devizne štednje i među prvim je bh. štedišama koji su to uradili.

“Glavnica njegove štednje je 60.000 KM. Nakon što se potraživanje verifikuje, postupak će ići svojim redoslijedom”, kazao je ambasador Grmek.

KOMENTARI