instant fap
NaslovnicaSport

Meksikanci ostavili Brazilce ponovo bez zlata

Meksikanci ostavili Brazilce ponovo bez zlata

Najveći favorit za zlato je opet ostao kratkih rukava. Nakon dva vezana poraza u finalima Igara 1984 i 1988.godine, Brazil je i treći put zaostao u finalu. Ovaj put je koban bio Meksiko koji je slavio 2:0.Junak utakmice je bio Oribe ”Cepillo” Peralta, dvostruki strijelac.

Peralta je prvi put šokirao Brazilce nakon svega 28 sekundi igre.Brazilci olako gube loptu na nekih tridesetak metara od gola Gabriela, a Peralta prezicnim šutem nije propustio priliku da u prvom dodiru sa loptom zabije gol.

Brazilci su u nastavku imali više loptu u svojim nogama Thiago Silva je probao glavom, priliku je imao i Oscar, ali su Meksikanci bez većih problema držali minimalnu prednost. Mano Menezes je već u u 32.minuti napravio prvu izmjenu, Sandra je zamijenio Hulk koji opasno šutira, ali Corona dobro interveniše u 38.minuti.Do kraja prvog dijela vrijedi spomenuti i pokušaj Neymara, ali Brazil ostaje na nuli.

U drugom dijelu su Brazilci još ofanzivniji, prijetu, lopta je uglavnom na polovini Meksikanaca, ali uzalud.Neymar je imao svoje šanse, a njegovo promašaje zamalo je kaznio Fabian koji nakon greške odbrane Brazila pogađa prečku.Meksikanci u 75.minuti stižu do drugog gola.Dosuđen je slobodan udarac za Brazilce diskutabilan, Fabian je centirao a Peralta lijepo glavom i drugi put danas matira Gabriela.
Brazilci su u sudijskoj nadokandi preko Hulka smanjili na 1:2, a veliku priliku za za produžetke, bolje rečeno zicer propustio je Oscar koji sa par metara neometan loptu šalje preko gola.Brazilci su teško primili još jedan poraz u finalima, a nakon drugog gola postali su sve nervoznji. Kako je to izgledalo na terenu potvrđuje situacija iz 84.minute kada je zamalo došlo i do ozbiljnijeg obračuna Juana Jesusa i Rafaela.

KOMENTARI