instant fap
NaslovnicaUncategorized

Asfaltiran Veselinovića put u Pobriježju

Asfaltiran Veselinovića put u Pobriježju

U mjesnoj zajednici Pobriježje danas su završeni radovi na asfaltiranju lokalnog puta koji prolazi kroz ovo mjesto, koji je poznat pod nazivom Veselinovića put. Ovaj projekat su sufinansirali općina Sanski Most i mještani ovog naselja, a implementator projekta je Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

Općina Sanski Most je na taj način u saradnji sa mještanima Pobriježja uspješno realizirala još jedan infrastrukturni projekat u ovoj mjesnoj zajednici, a radovi su podrazumijevali kompletno presvalačenje lokalnog puta novim slojem asfalata u dužini od 900 metara.

15002231_944774535623014_7107343119542933354_o

Neophodna sredstva u iznosu od 71 500 maraka zajedničkim ulaganjem obezbijedili su mještani i općinske vlasti, a za sve radove vezane za asfaltiranje puta bila je zadužena firma Ganić doo, dok je nadzor vršio Graping iz Ključa. Inače, lokalni put koji prolazi kroz ovo mjesto u proteklom periodu, zbog dotrajalosti bio je u veom lošem stanju, što je mještanima ovog naselja pričinjavalo velike poteškoće u svakodnevnim aktivnostima.

Nakon završenih radova, u ovoj mjesnoj zajednici riješen je dugogodišnji infrastrukturni problem, a mještani su dobili na korištenje novu i uređenu saobraćajnicu.

KOMENTARI