instant fap
NaslovnicaSport

Dva gola Ibiševića (VIDEO)

Dva gola Ibiševića (VIDEO)

Za gostujući sastav igrao je Zvjezdan Misimović, kojeg je u 38. minuti zamijenio Semshov

Stuttgart je ostvario veliki iskorak ka grupnoj fazi UEFA Evropske lige. Popularne “švabe” su na svom terenu nadigrali moskovski Dinamo rezultatom 2:0 u prvom meču play-offa kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, koji je odigran pred 20.400 gledalaca.
Dvostruki strijelac i najzaslužniji igrač za pobjedu Stuttgarta u sinoćnjem meču bio je bh. reprezentativac Vedad Ibišević, koji je mrežu gostiju zatresao u 71. i 90. minuti. Za gostujući sastav igrao je Zvjezdan Misimović, kojeg je u 38. minuti zamijenio Semshov.

“Bili smo svjesni da nas očekuje teška utakmica. Najvažnije je da smo ostali strpljivi, kao i da smo veoma dobro funkcionisali u igri u odbrani”, izjavio je Ibišević po završetku duela za njemačke medije, dodavši:

“U Moskvi ćemo takođe imati težak meč. Zato se ni u kojem slučaju ne smijemo osjećati suviše sigurno. Pobjeda od 2:0 je, zapravo, vrlo opasan rezulat”, zaključio je Ibišević.

Revanš-utakmica igraće se narednog utorka, 28. avgusta, na stadionu Khimki u Moskvi sa početkom u 20 sati kada će biti poznat putnik iz ovog duela u grupnu fazu Evropske lige, koja će startovati 20. septembra.

KOMENTARI