instant fap
NaslovnicaUncategorized

„Budi rijeka koja spaja“

„Budi rijeka koja spaja“

Centar za izgradnju mira je u saradnji sa LDA Mostar, implementirao projekat u prethodnih 6 mjeseci. Zajedno su na prostoru Prijedora i Sanskog Mosta radili sa neformalnim grupama mladih, koji su imali priliku da napišu projekte i da se vide njihovi konkretni primjeri uticaja na mlade.

Dvije neformalne grupe mladih iz Sanskog Mosta su uključile više od 40 mladih iz Sanskog Mosta i Prijedora, na dva dvodnevna seminara a sve to uokvirili i stavili u video.

Na konferenciji 9. decembra 2016. godine mladi su imali priliku da govore o svojim aktivnostima, podele svoja iskustva i čuju nešto više o projektu PRO – Budućnost, od člana radne grupe Vahidina Omanovića, koji je govorio o najvećem mirovnom projektu u Bosni i Hercegovini, nakon rata. Svi prisutni su imali priliku da pogledaju film „Budi rijeka koja spaja“, koji je uradila grupa mladih iz Sanskog Mosta.

Nakon aktivnosti koje su radili i implementirali, mladi su bogatiji za po dve lokalne inicijative koje su urađene u Sanskom Mostu i Prijedoru. Mladi u Sanskom Mostu su uredili deo plaže na reci Sani i postavili sve klupe, na kojima će biti ispisane poruke mira (koje su trebale biti urađene u petak, ali zbog lošeg vremena nismo uspeli da to završimo), dok su mladi u Prijedoru uradili u sklopu Lokalne inicijative teretanu na otvorenom, koja će biti na raspolaganju svim generacijama grada Prijedora.

Konferenciji je prisustvovalo preko 25 učesnika, članovi radne grupe Prijedor-Sanski Most

KOMENTARI