instant fap
NaslovnicaUncategorized

HADŽIPAŠIĆ OSPORIO LEGITIMITET HOZANOVIĆU

HADŽIPAŠIĆ OSPORIO LEGITIMITET HOZANOVIĆU

Nakon što je u izjavi za medije Rifet Hozanović osnivač i lider A SDA obznanio da je vodio razgovore sa SDA i Predsjednikom KO SDA USK-a Šemsudinom Dedićem, na svome profilu je reagirao generalni sekretar A SDA Admir Hadžipašić. Hadžipašić se javno ogradio do svega onoga što Hozanović trenutno radi na političkoj sceni osporavajući bilo kakav legitimitet onoga što on objavljuje.

Zaoštravanje odnosa u A SDA je počelo nakon što je Hozanović poslije dokazane krađe u Merhametu doslovno opuhao blagajnu A SDA. Hažipašić je posebno ljut na Hozanovića i zbog činjenice da su svi izabrani zvaničnici ove stranke bili obavezni osnivaču Hozanoviću isplaćivati procenat svojih primanja. Protiv ovih nelegalnih finansijskih privilegija bili su i vijećnici A SDA u prošlom sazivu vijeća. Zamjerka Hozanoviću je utoliko bila veća i zbog činjenice da je njegova hanuma primala redovita mjesečna primanja od ove stranke a da do danas ne zna ni gdje joj se nalaze zvanične prostorije.

Hadžipašić i Ogrešević zamjeraju Hozanoviću i činjenicu da je skupa sa Topčagićem bio inicijator trostrukog povećanja cijene vazife zbog čega se vodi otvoreni sukob džematlija i rukovodstva Medžlisa u Cazinu. Istovremeno ova stranka sve više na terenu gubi svoje pristalice.

Ono što je danas sigurno, sa ovom strankom ni na kantonu niko ne želi uspostavljati bilo kakvu suradnju. Jedino čemu se Hozanović nada je da bi povratkom utjecaja Hamdije Lipovače u SDP-u uspostavio kakav takav savez sa ovim bihaćkim liderom sjevernokorejskih manira…

KOMENTARI