instant fap
NaslovnicaSanski Most

Novi predsjednik KV SBiH

Novi predsjednik KV SBiH

U Sanskom Mostu jučer je održana konstituirajuća sjednica kantonalnog vijeća Stranke za BiH, a odmah nakon toga i javna tribina na temu „Politička situacija u BiH“.

Rukovodstvo Stranke za BiH, na čelu s predsjednikom ove političke partije, Amerom Jerlagićem te potpredsjednikom Gradmirom Gojerom, članovi kantonalnog i općinskih savjeta SBiH, jučer su posjetili mezar rahmetli generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima te položili cvijeće i proučili fatihu pred dušu legendarnog komandanta.

Nakon toga fatiha je proučena i pred spomen obilježjem koje je posvećeno sanskim logorašima, a poslije toga u staroj gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica kantonalnog vijeća Stranke za BiH. Prema onome što se moglo čuti, ovo je bio završetak reformskih procesa unutar ove političke partije na području USK, a većinom glasova delegata iz svih osam općinskih savjeta SBiH iz Unsko sanskog kantona, za predsjednika je izabran Mirnes Alagić, dok su potpredsjednici kantonalnog vijeća Šefik Veladžić te Behija Hadžihajdarević.

Prema riječima predsjednika SBiH, Amera Jerlagića, okončanjem demokratskog izbornog procesa unutar Stranke za BiH, ona je dobila novu političku snagu i jedno sasvim novo lice. Na javnoj tribini koja je potom održana u gradskoj vijećnici, prisutnima su se obratili predsjednik stranke, Amer Jerlagić, potpredsjednik Gradimir Gojer te članovi predsjedništva SBiH, Šefik Veladžić, Muharem Murselović i Sulejman Kazić.

Gradimir Gojer je ovom prilikom istakao kako se BiH nalazi u teškoj društveno političkoj krizi do koje je dovela avanturistička, neodgovorna i neprincipijelna politika političkih stranaka koje obnašaju vlast. Na ovoj javnoj tribini je istaknuto kako će Stranka za BiH i dalje svoju političku energiju koristiti kako bi se zaštitili vitalni državni i nacionalni interesi Bosne i Hercegovine te spriječila erozija njene državnosti.

U ovom trenutku, kako je istaknuto, prioritetan cilj SBiH je zaštita državne imovine koja čini konstituensu jedne ozbiljne države te vraćanje politike tamo gdje joj je i mjesto, u državne instiucije i organe gdje se trebaju donositi vitalne odluke po sudbinu države  društva kroz demokratske institucije

KOMENTARI