instant fap
NaslovnicaMagazin

Najbolje voće za dijabetičare

Najbolje voće za dijabetičare

Breskve su dobar izvor vitamina A i C i bogate su vlaknima. Kajsije posjeduju jako malo ugljenih hidrata, a bogate su vitaminom A. Kada jedete jabuku, nemojte je guliti. Kora je bogata antioskidansima, a jabuke su i odličan izvor vitamina C i vlakana

Ljekari ohrabruju dijabetičare da konzumiraju određeno voće koje nije samo zdravo već može i kontrolisati inzulin. Crveni grejpfrut podsjeća na narandžu, ali je slađi i sočniji. Grejpfrut je odlična opcija za dijabetičare, a ljekari preporučuju jedan dnevno.
Antioksidansi iz borovnica odlični su za zdravlje, a one također posjeduju i vlakna, izuzetno male količine ugljenih hidrata i brojne vitamine. Jedna šoljica dnevno je prava mjera. Lubenice su bogate vitaminima B i C kao i beta karotenom i likopenom. Jedna kriška dnevno daće vam potrebne vitamine i energiju.

Breskve su dobar izvor vitamina A i C i bogate su vlaknima. Kajsije posjeduju jako malo ugljenih hidrata, a bogate su vitaminom A. Kada jedete jabuku, nemojte je guliti. Kora je bogata antioskidansima, a jabuke su i odličan izvor vitamina C i vlakana.

Kivi sadrži puno kalija, vlakana i vitamina C. Također, sadrži male količine ugljenih hidrata koji su neophodni dijabetičarima. Jedan kivi dnevno staraće se o vašem zdravlju. Narandže sadrže vitamin C i kalij i dijabetičari ih mogu jesti bez problema.

KOMENTARI