instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

“Sana med” organizovao predavanje za pčelare

“Sana med” organizovao predavanje za pčelare

Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta uspješno je organizovalo još jedno u nizu zimskih predavanja iz oblasti pčelarstva, koje je i ovaj put zbog aktualnosti tema i stručnosti predavača izazvalo veliki interes kod ovdašnjih pčelara.

Kako bi sanski pčelari što spremnije dočekali početak nove pčelarske sezone, ali i informisali se o najnovijim dostignućima u oblasti pčelarstva, Udruženje pčelara „Sana med“ nastavilo je i ove godine sa organizovanjem edukativnih predavanja, a ovoga puta predavanje su održali Sulejman Alijagić i Rasim Porić, dugogodišnji pčelari koji su ovom prilikom svoja iskustva podijelili sa kolegama iz Sanskog Mosta.

Inače, Sulejman Alijagić, je profesor biologije, koji je na osnovu dugogodišnjeg iskustva i rada u oblasti pčelarstva stekao zvanje certificiranog predavača.

On je ovom prilikom govorio o štetnom uticaju hemijskih sredstava na pčelarske proizvode, te neophodnosti donošenja zakonske regulative koja bi regulisala ovu oblast, po uzoru na zemlje u okruženju. Predavanje je održao i Rasim Porić, pčelar iz Bužima, koji je predstavio svoju inovativaciju za kojom u posljednje vrijeme vlada veliko interesovanje u našoj zemlji ali i van njenih granica. On je osmislio dadatak na košnici kojem je dao naziv „BiH – mix“, koji može zamijeniti četiri do pet sastavnih dijelova košnice, te na taj način olakšati rad pčelarima, ali i ostvariti određene uštede u proizvodnji.

Ovo je samo jedno u nizu stručnih predavanja koja su planirana da se održavaju tokom zimskog perioda, a koje svake godine organizuje Udruženje pčelara „Sana med“ s ciljem što bolje edukacije pčelara.

KOMENTARI