instant fap
NaslovnicaSport

Džeko: Sada sam puno bolji igrač nego što sam bio u Manchester Cityju

Džeko: Sada sam puno bolji igrač nego što sam bio u Manchester Cityju

Roma je bila autsajder u mečevima protiv Barcelone, posebno nakon poraza u prvom meču (4:1). Međutim, rimski tim je oduševio ljubitelje fudbala u revanšu u kojem je slavio sa 3:0 i tako se plasirao među četiri najbolje ekipe u Evropi. U polufinalu Roma igra protiv Liverpoola, a prvi meč igra se sutra na Anfieldu.

Jedan od najvažnijih igrača u ekipi Rome je naš Edin Džeko koji je u dvomeču protiv Barcelone postigao dva gola. Jasno je da će se sutra najviše očekivati od kapitena bh. reprezentacije koji ima iskustva igranja protiv Liverpoola dok je još bio član Manchester Cityja.

“Vjerujem da sam sada mnogo bolji igrač neko što sam bio u Manchester Cityju. City nije postigao veliki rezultat u Ligi prvaka što je sigurno trebao uraditi. U Engleskoj smo osvajali veliki broj trofeja i to je bilo za mene odlično iskustvo. Igrao sam tamo pet godina i stekao mnogo iskustva koje mi je pomoglo da danas budem bolji igrač”, rekao je Džeko, te nastavio:

“U zadnjoj sezoni u Manchester Cityju nisam mnogo igrao i nisam bio baš u najboljim odnosima s trenerom Manuelom Pellegrinijem. Nisam bio sretan jer sam znao kakve kvalitete imam i želio sam igrati jer su to bile moje najbolje godine. Ipak, napravio sam odličan potez dolaskom u Romu. Liga je taktički drugačija i jača i zaista svi igramo na vrhunskom nivou”.

KOMENTARI