instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

AKCIJA KODNOG NAZIVA – WINNIE POOH

AKCIJA KODNOG NAZIVA – WINNIE POOH

Privremeni epilog pravosudno – policijske akcije pretresa i oduzimanja laptopa i dječijeg edukativno – zabavnog materijala u redovima istražnog kantonalnog aparata, donio je ogromno razočarenje. Osim što nisu našli nikakvu famoznu „tajnu arhivu“ sa tonskim zapisima državnih službi, Fadili Amidžić nije uspjelo zabilježiti nikakav tonski niti video – zapis kojim bi diskreditirala Asima Kambera, Federalnog poslanika i Predsjednika Općinske organizacije SDA Sanski Most. Organizacije SDA, koja suvereno obnaša vlast u trećoj deceniji od prvih višestranačkih izbora…

Glavna tužiteljica Fadila Amidžić je od istražnog tima tražila da se pregledaju svi CD-i i video – zapisi, kako bi bila sigurna šta je sadržaj istih. Da je ovo zahtjevan posao govori i činjenica da istražitelji oko 1000 sati moraju provesti u pregledu i analizi dječijih crtića i materijala za Parlament koji se nalaze na Kamberovom laptopu.

Za naš portal Kamber je jutros izjavio da ga: „danas očekuje sjednica Parlamenta, za koju materijale i osvrte na njih uglavnom prebaci na Samsung tablet kojim se služi na Parlamentu. U ovom trenutku, nemam ni materijala ni tableta, pa očekujem da se izvrši uvid u sva dokumenta na tabletu i laptopu i da mi se nakon toga vrati… Nije nikakav problem da se sve kopira i stavi na raspolaganje istražnom timu, ali je sigurno da sam ograničen u obnašanju Ustavne pozicije izabranog zvaničnika u Parlament Federacije.

Kako nezvanično saznaje naš portal, Fadila je tražila od istražnog ima da se svi materijali koji svjedoče o zloupotrebama i korupciji u Pravosuđu moraju uništiti. Sve je više argumenata koji govore da je to zapravo i jedini cilj ove akcije, jer Kamber tonske i video zapise na svome blogu objavljuje već treću godinu i nikad do sada nisu bili nikakav problem.

Interesantna je i činjenica da su nekoliko dana prije pretresa u Sanskom Mostu pred ured Fadile Amidžić skupa došli bivši komesar Mujo Koričić i lider osipajuće A SDA stranke Rifet Hozanović. Glavna tužiteljica je odbila da ih primi, čak je zatražila od osoblja tužilačkog kabineta da ih odstrani iz njenih prostorija.

Isto tako je interesantna i činjenica da je jedan od čelnika istražiteljskog tim (N.B.) tokom cijelog istražnog dana o detaljima istrage upoznavao bivšeg komesara Muju Koričića. Slično kako ga je u predmetu „šuma“ stalno obavještavao Abdijanović, kojeg je Koričić kasnije smijenio. Hoće li N.B. isto završiti, ostaje da se vidi?

Državna agencija koja je pratila ovu istragu i pretres u Sanskom Mostu, bila je i sama iznenađena brojem učesnika. Ovo je nakon rata u cijeloj BiH jedna od najvećih policijskih akcija.

Ostaje da se vidi kakve će donijeti rezultate, a ozbiljan pristup u pregledu i analizi dječijih crtića svjedoči da istražni tim ništa ne prepušta slučaju i svemu veoma ozbiljno pristupa.

KOMENTARI