instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Hrabro srce Deni Alagić/ Mlada bokserska nada

Hrabro srce Deni Alagić/ Mlada bokserska nada

Dokaz da je Sanski Most izuzetan rasadnik talenata u brojnim sportovima, na najbolji način dokazuje i priča o Deniju Alagiću, koju donosimo našim čitaocima.

Deni Alagić mladi je i vrlo talentirani bokser Zagrebačkog Boksačkog kluba “Arena”.

Mladić, porijeklom iz Sanskog Mosta nedavno se okitio laskavom titulom Državnog prvaka Republike Hrvatske u juniorskoj kategoriji do 50 kilograma.

Njegova karijera boksera je u velikom usponu, a njegov talenat neprestano se potvrđuje na brojnim takmičenjima gdje osvaja sama prva mjesta.

Boks, ili plemenita vještina, je sport i borilačka vještina u kojem dva učesnika slične težine udaraju jedan drugog svojim pesnicama u toku serije trominutnih intervala koji se zovu “runde”, a Deni to očigledno odlično radi.

Njegovi treneri i ekipa koja ga prati na borbama, kažu da podjednako dobro udara s obje ruke, a da je njegova najveća snaga lavlje srce i hrabrost koju pokazuje.

U svojoj karijeri boksera, Deni je već obišao brojne države i razna borilišta. Svoje borbe je odrađivao na takmičenjima u Njemačkoj i Bugarskoj, a 14. ovog mjeseca putuje na takmičenje u Slovačku.

Kao standardni reprezentativac Republike Hrvatske, Sanjanin Deni Alagić u oktobru mjesecu putuje na Europsko prvenstvo u Rusiju, a za naš portal kaže da je to za njega i najveći izazov.

Denija, brojni boks menadžeri pozivaju u svoje kampove, ali on se još uvijek ne odlučuje na takav korak.
Mišljenja je da u Zagrebu treba završiti svoje školovanje, koje je za njega prioritet, a ističe i da je vrlo zadovoljan s radom njegovog trenera u BK “Arena”, s kojim radi već pune četiri godine.

Državu Bosnu i Hercegovinu, bokserski, u stilu velikog ambasadora, dugo godina je u svijetu sporta prezentirao Adnan Ćatić alias Felix Šturm, bokser bosanskih korijena pod njemačkom zastavom. Da li će i naš Sanjanin Deni Alagić uspjeti zasjati na visokom planu bokserskog neba Europe i svijeta, vidjet ćemo…

Mi mu u svakom slučaju želimo puno sreće.

KOMENTARI