instant fap
NaslovnicaSport

Nurkić seli na Istok?

Nurkić seli na Istok?

Jusuf Nurkić je odigrao najbolju sezonu u NBA karijeri u kojoj je prosječno postizao 14.2 poena i 9 skokova po meču te se potvrdio kao sjajan dodatak Lillardu i McCollumu u sezoni koja je upravo završila. I pored sjajnih igara Portland nije ponudio ugovor Nurkiću, već ga je pustio na tržište i pokušat će ga zadržati tako što će izjednačiti ponudu koja dođe osim u slučaju nepristojne ponude koje su u NBA uvijek moguće.

Nurkić nema ništa protiv ostanka u klubu koji mu je dao šansu koju je i zaslužio i nastavku saradnje sa saigračima koji se zaista jako dobro uklapaju međusobno, međutim problem je kao i u većini slučajeva u NBA ligi, salary cap. Portland ne može preplatiti Nurkića i upravo zato testiraju tržište i nadaju se da niko neće da prospe vreće novca pred Jusufa i na taj način ga odvuče od Lillarda i društva.

Da ne ide sve glatko Blazzersima pobrinut će se Washington Wizdardsi koji pokazuju sve veće interesovanje za bh. reprezentativca. Čelnici ovog kluba u Nurkiću vide zamjenu za Gortata, a napredniju i već sada bolju opciju kako u napadu tako i u odbrani jer Nurkić je ove sezone bio u top deset blokera lige.

KOMENTARI